Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Helene34
MEDLEM

Hur gör jag med gamla kvitton?

Jag bokför åt ett mindre företag. Det händer att det ramlar in kvitton som är flera månader gamla. Jag undrar hur man löser det i bokföringen, speciellt nu när man måste låsa bokföringen med jämna mellanrum och vissa kvitton är från innan den senaste låsningen. Kan man bokföra dem överhuvudtaget?

4 SVAR 4
Michael Holmgren
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

Om perioden som kvittona avser är låst säger bokföringsreglerna att rättelser i låsta perioder ska göras i den period man håller på att bokföra när felet upptäcks, d v s en ändringsverifikation ska göras i den period du befinner dig i när du hittar felet.
Helene34
MEDLEM

Inköpet är gjort med pengar från kontantkassan i juni men jag fick kvittot nu. Hur ska jag göra en ändringverifikation på något som inte är bokfört tidigare?

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Helene,

Samma princip gäller egentligen oavsett om det är något som är bokfört sedan tidigare eller inte. Har du tillgång till kvitto först nu och inget är bokfört sedan tidigare, då är det också nu som det enligt rådande direktiv ska bokföras. Detta leder givetvis till att du kan komma att behöva kontakta skatteverket för eventuella manuella ändringar.

/Victor
Helene34
MEDLEM

Tack för ditt svar.