Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kredit faktura från en leverantör, hur bokföra? - eEkonomi

Hej,
i reskontran har jag flera fakturor från denna leverantör som jag ska betala. Nu fick jag en kredit faktura som är ÖK om prisreducering för en faktura som vi har betalat förra året. Kredit faktura är bokfört i reskontran men hur gör jag nu? VI får inte pengar från leverantören utan vår skuld till leverantören minskar. Hur ska det bokföras? 
4 SVAR 4
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag har inte eEkonomi, men antar att du för in kreditnotan i bokföringen.
Oavsett så skall du dra denna vid betalning av de öppna fakturorna du har utestående, spelar ingen roll att det avser en faktura som redan är betald.
/Marie
LW -60
UTFORSKARE

Om du betalar med fil, kryssar du för alla fakturor du ska betala, inklusive kreditnotan, sedan skickar du filen som vanligt. Banken grejar resten och ger leverantören spec över fakturanumren som ingår i betalningen.

Mvh Lena
Pacsac
CHAMPION


Har du bankkoppling så är ju alla betalningsuppdrag på tidigare fakturor skickade till banken redan.
Man registrerar kreditfakturan som vanligt men med krysset "kreditfaktura" ifyllt, då dras kreditfakturan av på nästkommande fakturor från samme leverantör, men inte på redan registrerade fakturor


Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Maggis,

Precis som de ovanstående skriver hanteras det via fil eller till exempel bankkoppling men lite olika beroende vilken bank du har och om du har bankkoppling eller inte.
Om du vill kvitta en kredit mot en debet, antingen fullt eller bara del av kan du se om du kan klicka på Kvitta under Inköp - Leverantörsfakturor - klicka på krediten - åtgärder - kvitta. Välj där upp kreditfakturan du vill använda för att minska beloppet på en annan faktura och bokför. Då betalar du bara det beloppet som är kvar på den debetfakturan.

Ha det gott!

/Sofia