Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

ANSOHE
UTFORSKARE

Kvitta debet mot kreditfakturor

Hej!

Jag har fakturor både debet och kredit hos en leverantör med olika belopp. Hur hanterar ni det bäst vid betalning/kvittning? 

Enligt SEB skulle jag endast kunna skicka enbart kreditfakturor i en egen fil men det kan inte banken läsa in när jag provar. Man fick alltså inte blanda debet o kreditfakturor i samma betalfil.

Jag kan ju förstås betala dessa manuellt och ange i meddelandefältet vilka fakturor det avser men tänker att jag kommer sitta där när jag ska stämma av kontot och undra var siffrorna kommer ifrån, för då har jag redan glömt.

Hur gör ni?

Jobbar i Visma ADM 1000 samt SEB

1 SVAR 1
Joachim E
MODERATOR

Hej

För att kvitta fakturorna måste dessa vara registrerade med samma leverantörsnummer och debetfakturan och kreditfakturan måste ha samma saldo.

https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-administration-1000/content/online-help/utbetalningar-k...

 

Du kan skicka en kreditfaktura i formatet XML/ISO20022 (pain.001.001.03) till svenska leverantörer så länge debetfakturans belopp är större än kreditfakturans. Bankerna hanterar inte längre bevakning av kreditfakturor i det nya betalformatet. De leverantörsfakturor som skickas med i filen till den aktuella leverantören måste därför ha ett värde som är större än noll för att utbetalas.

Om det behövs mer än en debetfaktura för att summan ska bli mer än kreditfakturans belopp, måste de båda debetfakturorna ha samma betaldatum.

För ytterligare info se bifogad länk

https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-administration-2000/content/faq/levfakturor-utbetalning...


Önskar dig en fortsatt fin dag
Joachim