Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Lovisarojd
MEDLEM

Tillgångs eller kostnadsföra fakturor för renovering

Vi har flyttat till ny hyreslokal som vi renoverat och fräschat upp, genom bland annat flytt av innerväggar, slipning av golv, målning, snickeri, elarbeten samt nya möbler. 

 

Det vi funderar på är vart gränsdragningen går mellan vad som är avdragsgillt och inte, med tanke på det utvidgade reparationsbegreppet samt "förstagångsanpassning". Lokalen var ett kontor även innan vi flyttade hit, vi har bara "fräschat upp det" och flyttat om några innerväggar då vi behövde teamrum och nya konferensrum. Kan man ta vissa delar av fakturan som inventarier och andra kostnadsför man direkt? Såsom montage av möbler (kostnad) och möbler (tillgång), eller måste allt antingen kostnadsföras eller tillgångsföras tillsammans? 

1 SVAR 1
CarinaEsp
CHAMPION

När det gäller möblerna så är även montaget en del av anskaffningen. Det innebär att montaget ska räknas med när du lägger upp möblerna som inventarie.

Eftersom det är en hyreslokal så finns det nog möjlighet att lägga uppfräschningen som förbättringsutgifter på annans fastighet. Avskrivningstiden kan då läggas till samma tid som hyreskontraktet. Har du hyreskontraktet på kortare tid än 5 år så kan du nog ändå köra på 5 år, men då får du räkna med att restvärdet blir en kostnad om du lämnar lokalen innan avskrivningen är klar.