Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

nick__4
MEDLEM

Varuförsäljning, export eller försäljning till eu land

Hej,

Säljer varor till ett finskt bolag där dom anlitar ett transportbolag som kör varor vidare till Åland. Vi levererar alltså bara varorna till transportbolag i sverige. Hur ska denna försäljning faktureras? 
Åland är ju inte med i eu:s momsskatteområde, utan försäljning dit ses som export. Dock är bolaget som köper i Finland. Blir detta en export eller försäljning till eu-land?
Tack för hjälp!

7 SVAR 7
Jonima
MEDLEM

Vilket orgnr som faktureras styr. Det är detta som redovisas till olika myndigheter så skulle säga ett finskt bolag med Finskt orgnr är export inom EU
Thomas51
CHAMPION

Säljer du till ett finskt företag och levererar till Finland så blir det försäljning inom EU. Att köparen sedan säljer vidare till Åland påverkar inte din redovisning. 
nick__4
MEDLEM

Hur blir det om vi levererar varorna till Åland. Då blir det export va?

Fortfarande vilket organisations nummer (landstillhörighet) som styr hur det skall klassas och bokföras.

Blir så förvirrad, läser man på skatteverkets hemsida om export, så är fokus på om varan skickats till land utanför eu, Det är inte fokus på vilket bolag som faktureras. Så fakturerar vi bolag i Danmark men levererar varorna till USA, så är det försäljning inom EU?

Svårt det här ämnet. Rekommenderar läsning här och kanske sedan fråga någon momsexpert. https://www.skatteverket.se/download/... Lycka till!

Tack!