Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

C_____3
MEDLEM

Avtal - ej övertid men ska ha arbetstidsförkortning - Lön 600

Jag har problem med att koppla avtal i Visma Lön Anställd till de personer som inte har rätt till övertidsersättning, men som enligt kollektivavtal ska få arbetstidsförkortning. I vårt program (Lön 600) sparas avsättningen för arbetstidsförkortningen som avsättning till kompbank. Om jag då skapar ett avtal i Visma Lön Anställd och på fliken övertidsregler tar bort bocken i rutan "hantera övertid" innebär det att den anställde inte kan se sin komptid i Visma Lön Anställd och får inte heller upp komptid som ett alternativ vid tidsregistreringen. Däremot avsätts arbetstidsförkortning till den anställde vid varje lönekörning så den anställde kan se sin tid på lönespecifikationen. Mitt förslag är att ni skapar en fjärde flik på avtalen så att övertiden får en egen flik där man kan styra om personen ska ha övertid eller ej.
/CT

3 SVAR 3
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej C,

När det gäller Arbetstidsförkortning har man möjlighet att välja om man vill att avsättning ska göras till tidbank eller till kompbank. Väljer du att avsätta tiden till Tidbank kommer de anställda att se sitt saldo i Visma Lön Anställd utan att du behöver aktivera hantering av övertid på avtalet. Om den anställde sedan vill ta ut timmar från denna tidbank så finns det en händelse för uttag av arbetstidsförkortning. Du väljer var avsättningen ska göras genom att gå in via Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Inställningar och välja knappen Inställningar för Arbetstidsförkortning/Arbetstidskonto. 

Skulle detta kunna vara en lösning för dig?

Hoppas att du får en fin dag!
/Joanna
C_____3
MEDLEM

Hej,

Om jag gör ändring i inställningar så avsättning görs till tidbank istället för kompbank. Vad händer då med de tider som anställda (över 70 pers) har under komptid idag? 
/C
Theodor Ahlström
ANSTÄLLD

Hej C,


Om du ändrar inställningen för avsättning till tidbank kommer det göra att de anställdas avsättning framöver kommer att sättas av till tidbanken, som i Lön Anställd visas uppe till höger under saldona som Arbetstidsförkortning för de anställda. Den tid som ligger i kompbanken just nu kommer inte att försvinna eller döljas på grund av inställningen för arbetstidsförkortning. Kompsaldot kommer att finnas kvar så länge de anställda går på ett avtal som hanterar övertid i Lön Anställd.


Ha det fint!
/Theodor