Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Soders
UTFORSKARE

Medlemsuppgifter Sv Näringsliv

Hej!

 

Detta har varit en följetong i flera år. Går det att få ut medlemsuppgifterna till Sv Näringsliv ännu?

I annat fall, när kommer det en rapport vi kan skriva ut eller skicka som fil till Sv. Näringsliv?

Det är krångligt att hitta alla uppgifter nu när det inte görs KU till skatteverket längre. Svårt att se att man får ut rätt uppgifter. Vet att det tidigare legat en tråd om detta här, men ni har tydligen rensat bort den för nu hittar jag den inte när jag går via de gamla mailaviseringarna 🙂

4 SVAR 4
norrebo
UTFORSKARE

Jag instämmer! Har hittills inte arbetat i ett lönesystem, som inte kan hantera detta med rapport från systemet. Alla siffror finns ju i systemet, det kan inte vara raketforskning att ta fram en rapport. 

Kan man inte åstadkomma detta borde vi som användare kunna få hjälp att skapa en egen utskrift i Visma. Vi är säkert ett försvarbart antal användare som är medlemmar i Svenskt Näringsliv och önskar oss detta.

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Soders och @norrebo 

 

Jag har väckt liv i frågeställningen på nytt då jag ser att den gamla tråden har blivit arkiverad när vi flyttade vår önskemålshantering från forumet in i respektive produkt eller tjänst.

 

Jag är inte helt hundra på alla delar ni ska rapportera i medlemsuppgifterna men mycket av detta kan man få fram från Skatteverkets sammanställning av arbetsgivardeklarationer för flera redovisningsperioder. Bland annat:

-Årslönesummor och antal årsanställda från föregående år

-Avgiftspliktig bruttolön utom förmåner, summerad vid rad 411

-Avgiftspliktiga förmåner, summerad vid rad 412

-Semestermedel som inbetalats till semesterkassan

 

Detta ska sedan även fördelas på arbetare och tjänstemän.

 

Det ni inte får fram hos Skatteverket bör ni kunna få fram genom att skapa en egen rapport i Visma Lön under Utskrifter och spårning - Skapa egna utskrifter.

 

 

Välj att skapa en Ny klicka på Tom utskrift. Ute till vänster under Register väljer du att utgå från Lönehistorik.

Byt under Typ av utskrift från Tabell till Tabell med delsummor.

Vid Beskrivningsfält valde jag upp AGI i fältkod och även Utbetalningsdatum. Vid AGI i fältkod bockade jag även i rutan Summa.

 

Under Fält valde jag bara att bocka i Belopp.
Här kan ni prova er fram och se vad ni tycker blir bäst för er.

 

Under period väljer ni Annan period och kan fylla i hela föregående året. Om programmet inte uppdaterar din utskrift så kan ni välja att klicka på Uppdatera för att se hur utskriften ändrar sig.

 

När ni sedan har fått upp de värden ni vill ha och behöver kan ni längst nere till vänster via Urval välja att se detta enbart på arbetare eller tjänstemän genom att leta fram Anst- Personalkategori  i listan och göra ert urval.

 

Hoppas att detta kan hjälpa er att få fram det ni behöver.

Ni får gärna återkoppla i tråden om ni gjorde på något annat sätt så att vi kan hjälpa fler användare att få fram de uppgifter ni behöver.

 

Ha en fin dag!

/Cecilia

 

norrebo
UTFORSKARE

Tack för svar!

 

Det jag får sammanställt hos Skatteverket skulle jag väl egentligen bara kunna använda om jag bara hade arbetare alternativt bara tjänstemän eftersom det inte specificerar kategorierna? Annars står jag inför problemet hur det skall fördelas.

 

Att bygga rapport enligt ditt förslag verkar ta fram rätt summor. Har du ett bra förslag på hur jag får fram faktiskt arbetad tid inkl övertid/mertid, eller finns den rapporten redan? Skulle vilja se det specificerat så man ser att rätt lönearter räknas med.

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej @norrebo 

 

Här finns inte en färdig utskrift att tillgå.

 

Vi har övertidslistan som visar övertid och mertid summerat per anställd men enbart i timmar inte i pengar

 

Ackumulatorlistan däremot kan man välja att ta specificerad på ackumulatorn arbetad tid i timmar och den är då inklusive övertid/mertid

Arbetad tid som specificeras på den är faktiskt arbetad tid då timmar för tex sjukfrånvaro räknar ned antalet timmar på totalsummeringen. Däremot kan du inte få denna listan specificerad per löneart också.

 

Vill man se lönearterna och historiken på dem är det bättre att kika på utskriften Lönehistorik, specificerad men den visar inte uppräkning per ackumulator utan enbart saldot som har registrerats på en specifik löneart.

Jag får inte till någon kombination av de båda, tyvärr.

 

Jag vet inte om vi har någon annan forumanvändare som kanske har lyckats få till en bra utskrift som ger allt. 

Kommer du på något som jag missade så får du gärna återkomma i tråden.

 

/Cecilia