Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

MarieZ
MEDLEM

Semesterskuldlista Släpande lön

Hej,

 

Vi har ett bolag där samtliga anställda har efterskotts/släpande lön, löneperioden är densamme som avvikelser.

 

Denna månad uppstod en fundering kring semesterskuldslistan där den inte riktigt lirar med "verkligheten" dvs saldot för september är inte inräknat på de intjänade dagarna.

 

Hur gör ni andra med liknande bolag, när i månaden tar ni ut semesterskuldlistan?

Även om löneutbetalningsdagen är i september så kan väl inte en semesterskuldlista för september tas ut då löneperiod+avvikelser gäller augusti  dvs det går inte att välja månad 09 på utskrift semesterskuldlista.

 

2 SVAR 2
Malin Kjellberg
BUSINESS ANALYST

Hej @MarieZ 

När du betalar ut lön och avvikelser för föregående månad (augusti) så har du endast möjlighet att skriva ut semesterskuldlistan tom 2022-08, precis som du beskriver. Detta eftersom man egentligen endast vet vad den exakta skulden är per 31/8 och ingen lön som avser senare perioder är utbetald än.

 

En användare som istället har löneperiod innevarande månad har möjlighet att skriva ut semesterskulden per 2022-09. Men eftersom avvikelser som avser september först kommer med på lönekörningen i oktober behöver man ha detta i åtanke när man skriver ut rapporten. Så i det i det fall är först när oktobers lönekörning är låst och man tar ut semesterskulden per 2022-09 som man faktiskt vet skulden per den sista september.

 

/Malin

Tack snälla @Fd medlem