Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Sparade semsterdagar ? Lön 300/600

Hej!
Har några frågor angående sparade semesterdagar.
1)Om en anställd varit sjukskriven i flera år, och har sparade dagar som börjar bli gamla. Ska man då bara göra en utbetalning för dessa dagar. Personen kommer inte komma tillbaka inom en snar framtid.
2) Har en person som en månad innan semesterårsavslut har fem sparade dagar som förfaller, är sparade i 5 år. Han har också 7 betalda dagar kvar (får endast spara 5 ) Hur ska man göra här? Han kommer inte ta ut någon semester sista månaden, men har alltså 7 dagar som måste tas ut. Han har varit sjukskriven några gånger tidigare så semesterdagarna har samlats på hög.
Läste någonstans att man kan bli skadeståndsskyldig om man betalar ut semesterlön? Gäller detta även om den anställda vill ha dagarna utbetalt.
1 SVAR 1
Highlighted
APPLICATION SPECIALIST

Re: Sparade semsterdagar ? Lön 300/600

Hej mijo,

Är det så att personen inte kan ta ut dagarna så kan du absolut betala ut dessa i pengar till den anställde istället. I programmet gör du detta via snabbvalet Semester, ersättning där du väljer Utbetalning semester i pengar. Det här med skadestånd är ingenting som jag känner till eller har läst om. Dagarna som du betalar ut är sådana som den anställde ändå har arbetat ihop undre åren. 

När det gäller förskottsdagar som en anställd kan få det första året den arbetar så blir de återbetalningsskyldiga om de slutar inom fem år. Kan det vara detta som du har läst om? 

/Joanna