Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Visma eEkonomi klimatrapport

(uppdaterad av Marielle Westberg CONTENT PRODUCER ‎2023-05-08 14:51 )

Med Visma eEkonomi Klimatrapport kan du med ett knapptryck mäta företagets klimatavtryck direkt i ditt program! Jämför ditt avtryck med andra i din bransch och jobba smart med hur du kan minska det med hjälp av våra tips.


Vad får du som företag ut av klimatrapporten?

 

  • Ökad lönsamhet & resurseffektivisering
  • Konkurrensfördel
  • Du blir en attraktiv arbetsgivare
  • Ett stärkt varumärke
  • Och mer! 

 

Klimatrapporten ger råd för hur du minskar ditt avtryck och därmed kostnader på sikt. Företag som mäter sin klimatpåverkan och arbetar för att minska den är dessutom mer konkurrenskraftiga i upphandlingar, har mer trogna medarbetare och ett starkare varumärke.

Framtiden knackar också på. Kraven kommer att öka och lagstiftningen går mot att det blir vanligare att även småföretag behöver kunna visa siffror på klimatavtryck, t ex till sina kunder. Kanske är ditt företag ett av dem? Oavsett kan du med hjälp av klimatrapporten stolt visa upp att ditt företag är ett medvetet val. 

 

Beräkna, reducera och klimatfinansiera! 

 

Klimatrapporten läser automatiskt av alla inköp från företagets bokföring och matchar datan mot utsläppsvärden från Statistiska Centralbyrån. Ju mer noggrant bokförda transaktioner, desto mer detaljerat resultat! 

 

När klimatpåverkan har beräknats är det dags att sätta upp en reduceringsstrategi. Du får praktiska råd om hur du sänker företagets klimatavtryck och blir ännu mer konkurrenskraftig genom hållbar effektivisering av verksamheten. 

 

Till sist kan du klimatfinansiera. Detta görs i samarbete med Atmoz, som har förmedlat spårbara klimatprojekt med robusta certifieringar sedan 2006. Genom att vara med och finansiera klimatprojekt balanserar du utsläppen du inte kan minska.


Vill du djupdyka i siffrorna?


För dig som vill analysera dina siffror djupare och se ännu mer data finns Visma eEkonomi Klimatrapport Pro. Med Pro-varianten kan du ta ut resultatdata i excel, se trender över tid och finjustera siffrorna.  Har du redan köpt klimatrapporten kan du enkelt uppgradera till Pro-varianten inne i ditt program. Självklart får du med dig all data du redan lagt in. 

För att kunna använda Visma Klimatrapport Pro behöver du arbeta i Visma eEkonomi Pro eller ha ett samarbete med en redovisningsbyrå (då kan byrån aktivera Visma Klimatrapport Pro åt dig).


Byggt av experter


Visma eEkonomi klimatrapport är byggt i samarbete med Atmoz, som är specieliserade inom klimatredovisning och GHG-protokollet (Greenhouse Gas Protocol). Decennier i branschen har gjort dem till experter och deras vision är att alla företag enkelt ska kunna beräkna och hantera sin klimatpåverkan. Heja Atmoz! 


Aktivera tjänsten under Appar och tillval.
Läs mer om Visma eEkonomi klimatrapport »

 

atmoz_klimatrapport.png

Medverkande