Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 10 Visningar

Sju månader efter räkenskapsårets slut ska årsredovisningen skickas in till Bolagsverket. Så om ditt räkenskapsår slutar till exempel den 31 december är sista inlämningsdatum 31 juli. Bolagsverket har inga lagliga möjligheter att lämna anstånd, så man måste lämna in i tid. Om sista dagen infaller på en helgdag får man dock lämna in årsredovisningen nästkommande vardag.

 

Bra att känna till är den hemställan som Bolagsverket lämnade in till Justitiedepartementet. I den föreslår Bolagsverket att digitalt inlämnade årsredovisningar för aktiebolag ska bli obligatoriskt från och med 1 juli 2021. Du kan läsa mer om det på bolagsverket.se.

 

Bra att veta

Visma Skatt & Bokslut Pro stödjer regelverket K3. Det betyder också att du kan lämna in årsredovisningen digitalt till Bolagsverket för företag som följer regelverket K3. I tjänsten går det nu alltså att göra digital inlämning för aktiebolag som följer regelverken K2 och K3. Själva förfarandet för digital inlämning är dock det samma oavsett vilket regelverk som följs.

 

En annan finess att känna till är kontrollen mot Bolagsverket som kontrollerar uppgifterna i din årsredovisning mot de registrerade uppgifterna hos Bolagsverket innan det är dags att lämna in. Kontrollen körs automatiskt i och med att du väljer Kontrollera mot Bolagsverket på sidan

Inlämning.

 

Hur lämnar jag in årsredovisningen digitalt till Bolagsverket?


När årsredovisningen är klar för att skickas in till Bolagsverket går du in under Årsredovisning - Inlämning.

Digital inlämning i Visma Skatt & Bokslut Pro.Digital inlämning i Visma Skatt & Bokslut Pro.

 

Under fliken Inlämning möts du av programmets kontroll av årsredovisningen som vi rekommenderar att du går igenom och åtgärdar de varningar och fel som eventuellt kan ha upptäckts, det kan till exempel vara uppgifter som behöver kompletteras på fastställelseintyget i Årsredovisningen. Utöver de automatiska kontrollerna, kan du även kontrollera mot Bolagsverket så att uppgifterna i årsredovisningen överensstämmer med deras innan du skickar in den. När du väljer Kontrollera mot Bolagsverket, körs denna kontroll automatiskt.

Kontroll av årsredovisning.Kontroll av årsredovisning.

 

Vill du göra en digital signering/elektronisk underskrift av Årsredovisningen kan du använda vår tjänst för digital signatur, Visma Sign. Tänk dock på att Visma Sign endast är en signeringstjänst för underskrifterna i årsredovisningen och överför inte själva årsredovisningen till Bolagsverket.

 

När du gått igenom kontrollen och är redo för att skicka in årsredovisningen digitalt till Bolagsverket klickar du på knappen Lämna in.

 

När du klickar på knappen Lämna in skickas en digital kopia (avskrift) till Bolagsverket. Därefter visas en avtalstext från Bolagsverket som du måste godkänna för att kunna skicka in årsredovisningen.

 

Den som ska signera fastställelseintyget får ett mejl med en länk. Undertecknaren klickar på länken, loggar in med BankID eller Mobilt BankID och godkänner årsredovisningen genom att signera fastställelseintyget digitalt.

 

OBS! Årsredovisningen är inte inlämnad förrän fastställelseintyget är signerat digitalt.

 

Efter att årsredovisningen är inlämnad kan du löpande se vilken status den har hos Bolagsverket. Statusen visas när du öppnar sidan Inlämning. Det är den senaste statusen från Bolagsverket för aktuellt företag som visas.

 

Läs om de olika statusarna din årsredovisning kan ha hos bolagsverket samt mer info om att lämna in årsredovisningen i vårt hjälpavsnitt Digital inlämning av årsredovisning.

 

Se också filmen hur du gör digital inlämning i Visma Skatt & Bokslut Pro.


Lycka till!

Medverkande