Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Marielle Westberg CONTENT PRODUCER ‎2023-04-13 15:43 )
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 4029 Visningar

Kontosök i Visma eekonomi

 

Är du osäker på hur en viss händelse ska bokföras? Skriv in ett förklarande ord för det du ska bokföra direkt i gränssnittet, så rekommenderar Visma eEkonomi dig ett konto som passar. Läs mer om bokföringsförslag »

Bankkoppling

 

Med en aktiv bankkoppling får du in ditt kontoutdrag i programmet helt automatiskt och in- och utbetalningar kan bokföras utan att du behöver lyfta ett finger. Eftersom ditt kontoutdrag i programmet speglar kontoutdraget på banken kan du vara säker på att allt stämmer och behöver inte lägga tid på felsökning av differenser. Automatisk bokföring och ingen avstämning alltså, hur bra!? Läs mer om bankkoppling »

 

Arbeta med anläggningstillgångar och periodiseringar

 

Under Bokföring - Anläggningstillgångar kan du hantera företagets tillgångar, så som t ex stolar, bord, datorer, större maskiner men även mark och byggnader. Den stora fördelen med att registrera dina anläggningstillgångar är att du har koll och får hjälp av programmet vid en årsavstämning. Programmet sköter nämligen avskrivningen. Läs mer om anläggningstillgångar »

 

Vill du dela upp dina kostnader eller intäkter på flera månader kan du använda funktionen Periodisering. Periodisering använder du om du till exempel betalar hyra för tre månader vid ett tillfälle, men sedan vill fördela kostnaden på de månader som hyran avser.

Läs mer om att
periodisera leverantörsfaktura »

Läs mer om att periodisera kundfaktura »

 

Bokföringsförslag för återkommande händelser

 

För att underlätta bokföring av återkommande händelsr kan du använda dig av bokföringsförslag när du t ex registrerar övriga uttag och insättningar. Med rätt konton förvalda och bokföringen angiven i debet respektive kredit sparar du tid som du kan lägga på annat. 

Läs mer om bokföringsförslag »

Mer automatiserad bokföring i Visma eEkonomi Pro 

 

Visma eEkonomi Pro är vår största och mest avancerade variant och mer automatiserad bokföring är ett stort plus. 

 

  • Bokföringsförslag med formler 

Skapa egna bokföringsförslag med formler och få hjälp med beräkningar och automatfördelningar som effektiviserar ditt arbete. Du kan exempelvis få hjälp att beräkna och automatisk fördela kostnaden mellan olika resultatenheter. Du kan även ange fasta belopp i formelfältet. Läs mer om bokföringsförslag med formler »

 

MarielleWestberg_0-1676016931645.gif

  • Periodisering av utgående moms/vilande moms på kundfaktura

 När du väljer att periodisera en kundfaktura kan du med ett knapptryck använda vilande utgående moms. Läs mer om att periodisera kundfaktura »

 

MarielleWestberg_1-1676016931591.gif
Medverkande