Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2024-04-22 13:09 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 3852 Visningar

I Visma Administration kan du arbeta med attest av leverantörsfakturor på en grundläggande nivå. Här går vi igenom dels hur du arbetar med attestering direkt i Administration, men även tips på hur du kan arbeta om du har större behov av attestering på fler nivåer.

 

För dig som inte arbetar med attest:

Arbetar du inte alls med attest finns det en inställning som underlättar genom att alla registrerade leverantörsfakturor automatiskt blir markerade som attesterade. Du hittar den under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Inköp:

Automatiskt attesterad levfaktura ftg-inst.jpg

Unställningen gör att du inte behöver markera manuellt i Attesterad på leverantörsfakturorna om du ändå inte arbetar med attest i ditt företag.

 

För dig som arbetar med enklare attestering av leverantörsfakturor:

I Visma Administration sker attestering i ett steg. Du kan alltså endast styra om fakturan ska vara attesterad eller inte. Du markerar detta längst ned på fakturan:

Markering på levfaktura.jpg

 

På leverantörsfakturorna kan du ange vem som är attestansvarig i fältet Attest:

Attest på levfaktura.jpg

Som standard hämtas den person som är inlagd som attestansvarig under Arkiv - Inställningar- Företagsinställningar - Inköp. 

 

Vill du ändra attest på fakturan kan du välja en annan person i listan här. Du kan enkelt lägga upp nya attestansvariga via Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Referens/ Attest. Det är då viktigt att personen är markerad för just Attest:

Attest i ftginställningar.jpg

Det är bra att ha rätt namn för attest inlagd på respektive faktura, på så sätt har du koll på vem som ska attestera.

 

Jag vill även tipsa rapporten som gör det enklare när du går igenom dina ej attesterade leverantörsfakturor. Rapporten heter Attestrapport och du kan ladda ner den från vår hjälp: Rapporter för nedladdning. Du hittar rapporten under rubriken Ej attesterade leverantörsfakturor där du även ser instruktioner för hur du läser in den till programmet. Rapporten visar de leverantörsfakturor som ännu inte är attesterade samt vem som är attestansvarig för dessa. Självklart kan du göra urval på rapporten om du endast vill se leverantörsfakturor som har en specifik person som attestansvarig. 

 

För dig som har behov av utökade attestmöjligheter:

Vi samarbetar med Rillion One som har en tjänst för scanning, tolkning och attest via Rillion One Invoice. En integration från Rillion One till Visma Administration kan därför vara en lösning för dig som har större behov av attest än den hantering som finns i Administration idag. Låter detta intressant? Läs mer samt se en kort film om tjänsten via vår hemsida!

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 23-01-30