Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
faig__
NY MEDLEM

Betalat fel belopp på leverantörsfaktura, matchning - eEkonomi

Hej,

Jag använder eEkonomi och har råkat betala 50 kr för mycket på en leverantörsfaktura, vilket innebär att den inte går att matcha. Hur löser jag det?
1 SVAR 1
Hanna Hultemark
ANSTÄLLD

Re: Betalat fel belopp på leverantörsfaktura, matchning - eEkonomi

Hejsan!

Om du går in under Kassa- och bankhändelser och klickar på Matcha - Betalning av leverantörsfaktura - Leta fram din faktura som har ett mindre belopp och välj denna - Nu kommer det att ligga en summa kvar att matcha på 50 kr. Denna kan du bokföra genom att välja Ny bokföringshändelse - Övrigt uttag - Egen kontering

Ska du få tillbaka pengarna från din leverantör? I detta läge skulle du kunna använda ett konto så länge tills dess att pengarna kommer in igen. När själva inbetalningen väl kommer bokför du det som en Övrig insättning - Egen kontering - Använd samma bokföringskonto som vid bokföringen av uttaget. Exempel på konto skulle kunna vara 2999 - OBS-konto. 

Om du inte ska få tillbaka pengarna från leverantören kan du istället bokföra det som en leverantörsfaktura. Har du faktureringsmetoden väljer du alltså upp konto 2440 - Leverantörsskulder och möter mot ditt företagskonto. 

Hoppas detta besvarade din fråga!

Ha en fortsatt fin dag!

/Hanna