Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Byta logga mellan bifirmor - eEkonomi

Ha fler logotyper på fakturan, kunna byta loggan på fakturan om man har en till firma och vill att den ska synas. 
9 SVAR 9
Fd medlem
Inte tillämpbar

En logga är knuten till ett och samma företag. Man bokför varje företag för sig, man kan inte blanda ett företag med ett eller flera andra... Man måste ju ha ett annat företag separerat från de andra och då lägger du ju in det företagets logga där. Eller är det så att det är något jag inte förstår här...

//L

Fd medlem
Inte tillämpbar

Vi har ett bi företag så det är två i ett. Samma orgnr: Men det heter olika på slutet börjar samma i början. Talade med dom på kundservice som sa att jag skulle skriva här då många frågar om samma sak. Vi vill ge våra kunder den tryggheten. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag har också arbetat med bifirmor och körde då dessa i en separat session.

//L

Moa Lundberg
CONTENT PRODUCER

Hej!

I dagsläget finns ingen funktion för olika fakturamallar, detta gör att du måste inför respektive faktura gå in och byta logga under Inställningar - Företagsinställningar - Övriga uppgifter för att korrekt logga ska komma med på fakturan, avseende de olika firmorna.

Här bollas idén sedan tidigare, gå gärna in och rösta på den tråden så ser vår utvecklingsavdelning att du önskar samma funktion. 

Ha det fint!

Moa
Fd medlem
Inte tillämpbar

Körde också bifirma på samma, det är ju samma org nr. 
pellepennan
UTFORSKARE

Fortfarande ingen lösning på detta? Man skulle vilja kunna ha ett separat utseende för resp bifirma på exempelvis fakturor. Då bifirman har ett eget namn och logo, kanske egen mejladress osv. Dock samma orgnr.

Om man registerar in bifirman under inställningar borde man få upp ett menyval för resp bifirma när man skapar fakturor och då kunna välja layout för resp bifirma.

Please!

Dels så måste man ha bifirman i samma bokföring då det är samma bolag/förvärvskälla och dels så har jag gett det här tipset i samma frågeställning;

Enklast att lösa detta är väl att man helt enkelt skaffat två olika förtryckta papper. Man kan med fördel trycka loggan för de olika verksamheterna i färg om man vill upp i hörnet. Kostar inte mycket att få det gjort. Vill man inte ha färg så kan man skriva ut sådana själv först i svart och kanske på ett lite färgat papper. Ser lite mer arbetat ut då.
Vid utskrift så får man endera byta papper eller om man har en stoooor skrivare  så kan man välja pappersfack. Bra på många sätt och man kan då dessutom ha rätt uppgifter om företagen längst ner på fakturan. Och tänk på att en bifirma i aktiebolag inte får innehålla ordet AB.... Så gjorde vi i alla fall förr. Dessutom så får du bra "brevpapper" för respektive verksamhet med logga på och allt. Mäkta proffsigt om man gör det rätt.... Lycka till!
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej pellepennan,

Från oss på Visma har hanteringen av detta inte ändrats.
Antingen får du byta logotype i dina företagsinställningar varje gång du ska fakturera din bifirma eller alternativt köra på AccountfromHell_singlands förslag.

Ha en trevlig helg!
/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vill du göra det enkelt, startar du Word och skapar en mall som du skriver ut och använder som förtryckt papper som AccountantfromHell_singland föreslår. Så gjorde jag själv vid något tillfälle.

Lycka till!
//L