Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Lentzit
MEDLEM

Handlar av Webhallen men betalar till Klarna - med aktiv Autopay

Det finns många exempel på företag som nyttjar Klarna som betalfunktion så det borde ju finnas med i tankarna av gänget som skapat Autopay. 

Här kommer scenariet

Jag har nyligen handlat av Webhallen
Dagen efter kommer fakturan som utkast i eEkonomi
Företaget Webhallen var upplagd sedan tidigare (innan autopay aktiverades)
Jag bokför och godkänner fakturan i eEkonomi (nu med autopay)
Betalningsuppdrag skickas till banken och pengarna dras
Pengarna hamnar på fel konto eftersom ju Webhallen ger klarna i uppdrag att fakturera
Jag går nu manuellt in i Leverantören och byter till Klarnas PG-nummer

Autopay varnar nu om kontoändring på endast 1 av 3 fakturor som alla kommer från Webhallen.På SEB kan jag sedan se en dragning av motsvarande belopp men det är helt omöjligt för mig att identifiera denna med hjälp av den fördjupade i informationen. Här framgår varken Webhallen eller Klarna i text någonstans. Varför står det mitt BG-nummer?

Kommer detta att bli tydligare i framtiden?
Ovan gör det helt omöjligt att följa pengarspår och identifiera betalningar när det blir fel. Och det har blivit fel av anledningar som jag inte heller trodde var möjligt. Vid ett tillfälle var det något så enkelt att kontonumret hamnade på Bankgiro istället för Plusgiro. Pengarna överfördes glatt till ett konto utan vidare matchningar av adress eller dylikt. Det var ett rent helvete att få tillbaka dessa. Vid ett annat tillfälle hamnade pengarna i ett konkursbo hos ett företag jag aldrig haft business med...varför vet jag inte än idag...och jag fick betala fakturan ännu en gång då ju rätt mottagare aldrig fick pengarna.

Inte helt klockren tjänst mao och troligen också beroende på vilken bank man har. Jag önskar dock att ni som utvecklar tjänsten förbättrar den. Tanken är ju att detta system skall vara en tids- och frustrationsbesparande tjänst. Just nu hispar jag till varje gång jag väljer att betala med Autopay...åtminstone de första gångerna.

2 SVAR 2
Khedron Wilk
CHAMPION

"Dum" fråga från en som inte börjat använda Autopay (har inte SEB, än):
Skulle det gå att lägga upp samma leverantör flera gånger men med olika bankuppgifter? Antar att man då måste själv välja rätt leverantör och man tappar en samlad faktureringbild på just den leverantören men kanske bättre än nuvarande situation?

Alternativ är ju att man skulle vilja kunna ange alternativa betalningsuppgifter på en leverantör och att systemet (eEkonomis scanning eller Autoinvoice eller motsvarande) känner igen vilken väg betalningen skall gå. 
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Lentzit! 

Det du skriver i början "Pengarna hamnar på fel konto eftersom ju Webhallen ger klarna i uppdrag att fakturera. Jag går nu manuellt in i Leverantören och byter till Klarnas PG-nummer". Här är det rätt att du ändrar till de betalningsuppgifter som gäller denna gång för denna leverantör. 
Betalningen skickas sedan automatiskt över till din bank då du har bankkoppling, och du varken behöver eller ska göra några ändringar i Autopay, utan jag rekommenderar dig här att logga in direkt till banken där du kan kontrollera betalningen under "Kommande händelser". 

Du beskriver att det varken framgår att det är Webhallen eller klarna - vad får du istället för information på banken? 

Återkom gärna med denna infon så tittar vi vidare på det.

Ha en fortsatt bra dag.