Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Izettle ändra konto - eEkonomi

Hur gör jag för att byta konto för Izettletransaktioner? Läste nånstans att Swish via Izettle inte bokkförs automatiskt... Stämmer det?
3 SVAR 3
ANSTÄLLD

Re: Izettle ändra konto - eEkonomi

Hej Kozmo,

Vill du byta de bokföringskonton som du en gång har valt för dina bokningar via iZettle så gör du det i eEkonomi under Inställningar- Företagsinställningar - Grunduppgifter.
Sedan september 2017 så bokförs nu även Swish betalningar som har gjorts via iZettle automatiskt, dessa bokförs mot konto 1580.

Ha en fin dag!
/Cecilia
NY MEDLEM

Re: Izettle ändra konto - eEkonomi

Varför mot 1580? Det är ju ingen fodran man får ju in pengarna direkt på kontot vid swish så den skall väl direkt gå mot 1930 eller ännu bättre man kan SJÄLV bestämma vilket konto man vill det skall bokföras mot? 

Det blir ju så himlans tokigt. Förstår inte alls varför det är så?

Re: Izettle ändra konto - eEkonomi

Hej Lisa,


Som Cecilia skriver ovan så bokförs automatiskt försäljningen via iZettle mot 1580 som standard men att det som sagt går att ändra i Företagsinställningarna. Anledningen till att det är inställt på 1580 är för att i vanliga fall när du får en inbetalning till iZettle så går pengarna in till iZettle och du får sedan en utbetalning från iZettle till ditt företagskonto vid ett senare tillfälle, beroende på hur ofta du har ställt in att utbetalning ska ske. Vid utbetalningen sker då ombokningen från 1580 till exempelvis 1930.


I fallet ovan så blir det en fordring eftersom att de faktiska pengarna för din försäljning först kommer in till iZettle innan de faktiskt utbetalas till ditt företagskonto exempelvis 1930. Om du tar betalt med Swish via iZettle så blir även det mot 1580 eftersom att just iZettle-försäljningen går mot det kontot. 


Gällande just betalningsalternativ för Swish finns det en tråd på vårt forum där det diskuteras gällande att kunna koppla 1930 (om det är bokföringskontot man använder för sitt företagskonto) direkt mot swish så att det inte behöver gå mot 1580 först. Du kan läsa mer om det på Betalningsalternativ för kontantfaktura: Swish, kort och kontant - eEkonomi.


/Theodor