Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

jlmar_
MEDLEM

Låsa upp räkenskapsår fungerar ej?

Hej!

Jag lämnade häromdagen in min momsdeklaration för 2019. Efter det tänkte jag bokföra de sista utbetalningarna för preliminärskatten som jag har gjort varje månad. Råkade av misstag starta ett nytt räkenskapsår för 2020 när jag skulle bokföra en kundfordran över årsskiftet och 2019 låstes någon gång i samband med detta. Har nu låst upp perioden under "inställningar --> räkneskapsår och IB". När jag sedan ska bokföra utbetalningarna kommer en röd ruta upp som säger "Bokföringsdatumet är i en låst period. Du ändrar period under Inställningar/Företagsinställningar." 

 

Sedan går jag in i föetagsinställnigar --> bokföringsuppgifter och ändrar till ingen låsning, men då dyker detta upp: "Den valda perioden tillhör ett låst räkenskapsår. Du måste låsa upp räkenskapsåret först under Inställningar - Räkenskapsår."

 

Jag gör som programmet säger men det funkar ändå inte. Vad gör jag för fel? Känner till att låsa upp en period inte är bra, men det är ett måste 🙂

 

Jag har 60 dagar på mig enligt reglerna efter räkenskapsårets slut, kan det vara så att programmet låser sig själv efter som "normalt" 50 dagar? Redovisar årsvis.

 

Tack på förhand!

1 SVAR 1
AnnicaL
CHAMPION

har du testat att bara ändra låsningen till november 2019? Då ska du kunna bokföra på december.