Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Utbetalning två månadslöner samma månad -eEkonomi

Hej,
Jag behöver göra en utbetalning av två månadslöner samma månad till en och samma anställd. Bakgrunden är att januarilönen ännu inte betalts ut men ska nu betalas. Jag vill då även att skatten och arbetsgivareavgiften ska bli x2 och inte progressivt ökande, vilket systemet föreslår (dvs högre än x2).
Hur gör jag för att det ska bli två månadslöner, 2 "normala" skatter och arbetsgivareavgifter?
3 SVAR 3
Highlighted

Re: Utbetalning två månadslöner samma månad -eEkonomi

Det torde finnas möjlighet att du "talar om " för programmet vilket skatteavdrag som ska beräknas, i övriga löneprogram sköts det med "manuellt beräknat skatteavdrag".

Mikael Pettersson
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Utbetalning två månadslöner samma månad -eEkonomi

Sätt två utbetalningsdatum tex 25 :e respektive 26:e. De två underlagen till skattedeklarationen summerar du sedan ihop när du lämnar uppgift om arbetsgivaravgifter och skatter till SKV.
Highlighted
ANSTÄLLD

Re: Utbetalning två månadslöner samma månad -eEkonomi

Hej LHDD,

När du skapar två lönebesked på samma månad och samma anställd i Visma eEkonomi lönebesked så tänker programmet så att den räknar ihop de båda och lägger in en högre skatt på det sista lönebeskedet.
Detta kan du justera genom att på lönebesked nummer 2 lägger du till en extra lönerad med löneart Extra Skatt och fyller i de beloppet du vill justera  och då med ett plustecken framför (annars vill den dra dettta också)

Då blir det både rätt med skatten och arbetsgivaravgifterna.

Ha en bra dag!

/Cecilia