Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

LW -60
UTFORSKARE

eEkonomi, att söka upp ett verifikat

Känner mig lite grinig nu, men varför kan inte eEkonomi:s sökfunktion fungera bättre?  Jag reagerade på detta redan från start, men har inte brytt mig så mycket. Men jag måste nu till sist fråga er varför sökfunktionen fungerar som den gör.

 

Jag vill söka upp ett verifikat som heter: L494

Jag går då till: Bokföring -> Verifikationer och väljer verifikationsserie L

I sökrutan till vänster skriver jag sedan 494

 

Träfflistan blir då (efter jag sorterat den), hör och häpna:

L95

L152

L249

L289

L375

L450

L494

L517

L579

L585

L589

L642

L660

L745

L764

 

Hur kommer det sig, att den inte nöjer sig med L494?

 

Mvh Lena

3 SVAR 3
Pacsac
CHAMPION

eftersom alla dessa verifikationer innehåller 494 på något sett får du med dom (t.ex. ett belopp på 2494.- eller konto 4944)

Ja, det är ju det jag vänder mig emot.

 

Jag vill söka på ett specifikt verifikationsnummer i en viss serie och programmet ger sken av att det skall gå att pinpointa ett verifikat så. Men det fungerar inte.

 

Vill man hellre ha ett vidare sökkriterium, borde man kunna söka med jokertecknen. Eller är det helt ute nu för tiden? Har alla glömt bort dessa, att de finns?

 

Det som är intressant, är att när jag först satt med det här programmet för snart två år sedan, såg jag inte att man kunde välja verifikationsserie ute till höger på skärmen, utan i söklistan skrev jag i "B25" (eller vad det nu var jag ville få fram). Då blev träfflistan tom. Jag försökte enträget med att söka på flera verifikat på samma sätt (för att säkerställa att jag skrev rätt nummer) men alla sökningar gav noll i resultat. Då tittade jag till lite mer noggrant på skärmen och såg att man kunde välja verifikationsserie separat. Då fick jag träff. Eller träffar, rättare sagt. Då fungerade det inte att i sökfältet till vänster skriva i B25 för att få träff utan man var tvungen att välja serie också ute till höger. Nu däremot när jag testade att söka på L494 i sökfältet till vänster (hoppade över fältet för verf.serie helt) fick jag en träff. Träff enbart på L494.

 

Jaja... vad ska man säga...

 

Mvh Lena

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

För att söka fram ett specifikt verifikat som ingår i en verifikationsserie så rekommenderar jag att du i detta fall söker på L494 för att få bästa träff. 

 

Vi har utökat söket så att du ska få träff på även summa, fakturanummer eller specifikt konto när du söker, så det innebär att du kan få träff på fler verifikationer precis som du fått i ditt fall. 

 

Så i specifika verifikationsnummer med serie är det bra att skriva med bokstaven för vilken serie den ingår i. 

 

Ha en fortsatt bra dag!

/Nellie