Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Koncerninterna transaktioner

Vi försöker hitta ett bra sätt att hålla koll på våra koncerninterna köp och försäljningar. Vi har provat med separata resultatkonton, men tycker att det blir onödigt rörigt i rapporterna. Jag skulle också vilja att vi kunde koda mottagare. Hur gör ni andra? Är kontoklass 9 ett bra alternativ? Projekt och resultatenheter använder vi till annat.

 

Innehållet i denna tråd är verifierat och uppdaterat av Visma Spcs 221128

7 SVAR 7
Davor P1
CHAMPION

Jag hade använt Resultatenhet och/eller projekt.

Bara för att du använder dessa till "annat" betyder det ju inte att det inte går att sätta in en resultatenhet eller två för detta.

//Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för svar! Skulle du kunna utveckla/förklara lite mer hur vi kan lägga upp det med resultatenhet och projekt? Eller har du något tips om var jag kan läsa mer eller vända mig? Är tyvärr ingen van Visma-användare, men har god koll på redovisning generellt. Om vi vill ha dubbla resultatenheter eller projekt på en transaktion, ska vi använda oss av 9-konton då eller missar jag något i tankegången?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag skulle rekommendera att skapa speciella konto för koncerninterna transaktioner - beroende på vad det var - tjänster eller varor - och även för vidarebefordrade kostnader (externa) om det finns sådana. Man kan använda dessutom resultatenheter. Då blir det lättare att göra koncerninterna elimineringar.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för svar. Jag skulle dock vilja komma ifrån separata konton i resultaträkningen, eftersom jag tycker att det blir onödigt många konton och som inte ger någon relevant information till läsaren. Eller tänkte du speciella 9-konton?

Du kör en kombination av konton och resultatenheter.

Detta gör att du kan välja vad du vill ha ut på rapporterna.

Det går inte att ha dubbla benämningar på resultatenhet eller projekt tyvärr.....

//Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar

Ursäkta om jag är lite trög, är som sagt ingen van visma-användare. 

Men om jag skapar en faktura till ett systerföretag, hur gör jag då för att dels redovisa den försäljningen på resultatenhet och projekt för den interna uppföljningen i bolaget, dels resultatenhet för att koda motpart för koncernens uppföljning?
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej LMB Skelleftea,

Om jag förstår dig rätt så använder du både projekt och resultatenheter för den interna redovisningen på varje faktura och det går inte att lägga dubbla resultatenheter eller projektnummer på samma faktura. Du skulle kunna skapa nya resultatenheter som du använder när fakturor ska markeras för både intern- och koncernuppföljning, men då blir det fler resultatenheter att stämma av och det kan då försvåra den interna uppföljning. Därför ser även jag att den andra lösningen är just att använda andra konton för koncernuppföljningen som Tatiana skrev, trots om det blir fler konton att hålla reda på.

Ha en fin dag!

/Joanna