Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Leverantörsfakturascanning, Rillion One (fd Centsoft), Billbox eller Ascendo

Hej!

Vi ska beställa ett system för mottagning och attest av leverantörsfakturor. 

Vi har hitintills tittat på Rillion One (fd Centsoft) och BillBox. Ska även titta på Ascendo. 

Skulle önska lite input om det finns någon som har erfarenhet av dessa system. 

Rillion One (fd Centsoft) verkar flera använda, är det någon som har erfarenhet av BillBox?

Finns det andra system som rekommenderas?

Tacksam för alla svar.

 

Innehållet i tråden är redigerat av Visma Spcs 220510

5 SVAR 5
Davor P1
CHAMPION

Kör själv med Swinx ScanLev så jag har inte någon erfarenhet av de andra dessvärre.

I Swinx kan du ha flera användare och du kan "dela ut" fakturorna till en eller flera som skall godkänna och/eller attestera.

Den har fullt stöd för projekt och resultatenhet.

Du kan köpa till OCR modul tror jag. Detta gör att du får en mer automatiserad hantering av informationen frånf akturorna.

Dock är det så att det som kommer via Autoinvoice får man ut enbart det viktigaste såsom fakturadatum, fakturanummer och förfallodatum. Dock får man INTE med sig fakturadetaljerna såsom artiklar och dylikt. Programmet omvandlar fakturan till grafik så du kan inte i efterhand markera text och klistra in i andra program.

Ytterligare nackdelar är att när man anger projekt eller resultatenhet efter att du matat in din kontering så "smittas" alla konton av RE och Projekt även om du i Visma har dessa delar avstängda. Det gör att fakturan inte kan läsas tillbaka direkt utan du måste lägga extra handpåläggning....

Har du fler frågor kring Swinx kan du återkomma eller kontakta företaget direkt som bör kunna ge dig mer korrekta svar på dina frågor.

//Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för att du berättar om SWINX och några av fördelarna med vår lösning!

- Vad gäller fakturadetaljerna, så löser man det bäst genom att välja till kopplingen mot följesedlar i Visma (tilläggsmodul i SWINX). 
- Lägger man Projekt och RE i fakturahuvudet vid fakturaregistreringen så följer de med till radnivå. Vill man inte det så lägger man istället Projekt/Re på radnivå. Numera får man dessutom en varning om man ställt in RE/Projekt som tvingande.

Kontakta gärna oss på SWINX om du har fler frågor eller funderingar, 040-680 83 30, info@swinx.se

/Henric Berggren, SWINX
LW -60
UTFORSKARE

Har erfarenhet av Ascendo och tycker att det fungerar sisådär. Det finns småsaker som jag tycker borde ha försvunnit som "features" för länge sedan. Men sedan måste man ju beakta att allt har sin invänjningsperiod, så man lär sig varefter att hantera underligheter och gå runt eventuella problem.

Det som är bra är att man kan hantera flera bolag i samma svep utan att behöva "logga på" bolagen ett efter ett.

Det som är idiotiskt är att man måste hoppa till nästa fält med tabben istället för med Enter. Vi som sitter och kör de här programmen om dagarna föredrar Enter framför tabben då vi jobbar med siffror och den numeriska delen av tangentbordet. Då är Enter det naturliga valet.

Gissar att de programmen är så pass homogena att det är en smaksak vad man gillar. Det handlar nog mycket om utseendemässiga preferenser. Sedan är det nog enbart detaljer som kan skilja programmen åt.

Mvh Lena

Vi på DataPartner i Helsingborg har ett attestsystem där du utgår helt och hållet från ditt Visma. De som ska attestera loggar in på webben och attesterar fakturan som sedan skickas över som attesterad till Visma.
Hör gärna av dig till oss på tel. 042-4006070 så berättar vi gärna mer om hur vårt Attestonline fungerar.

mvh
Maria Zachrisson


Fd medlem
Inte tillämpbar

SWINX ScanLev är vår lösning för hantering av leverantörsfakturor. Du kan arbeta antingen i Windows- eller Web-miljö. Programmet innehåller två olika delar, dels fakturahanteringen, dels en digital fakturadatabas som byggs upp efterhand som fakturorna registreras/importeras i SWINX.

Skanna fakturan, attestera mobilt, bokför i Vismas ekonomiprogram!
SWINX ScanLev förbättrar hanteringen av leverantörsfakturor. Skanna, registrera och distribuera fakturan elektroniskt. Efter attest (via dator, internet, mail eller mobil) för man över och kan klicka fram fakturan i affärssystemet. Därefter behöver man aldrig leta i pärmar - fakturorna finns i SWINX ScanLevs elektroniska arkiv!

Attestera digitalt, via mobil eller i SWINX Online!
Att arbeta mobilt är en självklarhet för de flesta idag. SWINX ScanLev stödjer detta arbetssätt på flera vis. Fakturor kan attesteras via mail eller direkt i mobiltelefon. Med mobilen kan man även titta på gamla fakturor och kolla priser. Det går även utmärkt att attestera fakturor via vår weblösning, SWINX Re:Flex. Eller så kan man lägga hela systemet i SWINX OnLine, vår nya molntjänst för fakturahanteringen.

Läs in tolkade fakturor från BancTec, Dispose, AutoInvoice eller Kofax
I SWINX ScanLev finns stöd för inläsning av tolkade fakturor från BancTec, Dispose, Visma AutoInvoice samt Kofax tolkningsprogram. Med dessa tjänster förenklas hanteringen ytterligare. De tolkade fakturorna direktimporteras och distribueras för attest från SWINX ScanLev innan de förs över till affärssystemet.

Digitalt fakturaarkiv
En av de mest uppskattade funktionerna i SWINX ScanLev är det digitala fakturaarkivet. Sök eller bläddra bland fakturor per leverantör, konto, projekt eller resultatenhet. Eller skapa egna urval som filtrerar fram det som eftersöks. Kort sagt - glöm fakturapärmen!

Läs mer: www.swinx.se

Kontakta oss gärna för mer info eller en webdemo:
henric.berggren@swinx.se, 040-680 83 30
/Henric Berggren