Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Leverantörsreskontran lägre än bokfört belopp

Jag får ingen diff på avstämning av konto 2440, men när jag tar ut leverantörreskontralistan är beloppet för litet på listan jämfört med bokfört belopp. Hur kan det komma sig?

4 SVAR 4
Davor P1
CHAMPION

Ta först en säkerhetskopia på företaget.

Sen kan du prova köra en registervård för att se om detta gör att siffrorna stämmer.

//Davor P

Hm. När du inte får någon diff på avstämningen är det då du kör avstämningsfunktionen i Admin? Och när du skriver ut leverantörsreskontralistan/leverantörsskulder, gör du det per samma datum?
Fd medlem
Inte tillämpbar


Exakt, avstämningsfunktionen i Visma per 20190630, lev reskontralista per 2190630.
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej HannaMattsson,

Jag tänker mig att avstämningsfunktionen i programmet borde kunna hinta om vad det är som misstämmer. När du går in under Bokföring - Avstämning och väljer avstämningsdatum - klickar på stäm av så får du upp en rad för 2440. Finns det en differens i kolumnen längst till höger så klickar du på den och får mer information om vad som kan ha orsakat differensen. Det kan t.ex. vara att du har gjort någon manuell transaktion på ett reskontrakonto. 

Vi har två olika instruktioner för avstämningar i programmet - Dels den automatiska avstämningsfunktionen men även en manuell instruktion . Jag rekommenderar att du alltid kör den automatiska först då den brukar indikera vad som är fel. 

Hoppas detta kan underlätta din felsökning.

/Kristina