Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Massuppdatera utskriftsval: Faktura elektroniskt via Autoinvoice

Hej!
Inför 1:a april behöver vi uppdatera alla våra kommunkunder så att de skall få elektronisk faktura. Jag undersöker möjligheten att massuppdatera, eftersom det är ett stort antal kunder. Då kan jag se att det är möjligt att massuppdatera till alla alternativ utom just det jag vill ha, nämligen Elektroniskt via Autoinvoice. Fixar ni detta före första april?
Jag kör än så länge 2018.7, så säg gärna om det har kommit i 2018.71.

5 SVAR 5

En massuppdatering till e-faktura torde vara svårt då man måste kolla så att det är korrekta uppgifter kring varje kund och många kan ha flera olika alternativ.
Thomas L
UTFORSKARE

Jag tänker också att det inte går att massuppdatera till detta då man måste kontrollera varje kund och koppla ihop med rätt mottagarnummer. Vissa kunder har ju många olika avdelningar och fakturamottagare. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Pappersfakturor kommer också i retur om de innehåller felaktigheter, alltså att kolla kundens uppgifter är ju ändå nödvändigt. Jag vill slippa manuellt meck på flik fyra på hundratals kunder.

Hallå, Vismafolket?!

En elektronisk faktura som går fel är nog något helt annat än en fysiskt har jag en känsla av. Och hur skall massuppdateringen kunna välja någon av de flertal avdelningar som vissa kunder kan har för e-faktura? Skeptisk....
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej AnnaB,

Anledningen till att du inte kan massuppdatera till just "Elektroniskt via Autoinvoice" är att varje kund måste kontrolleras precis som Thomas L skriver. Olika kunder har olika krav på hur deras faktura ska märkas upp för att de ska kunna ta emot dem. 

/Kristina