Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

e-faktura inkl moms

Det blir allt vanligare att man kan och ska fakturera med e-faktura. Även kyrkor och församlingar använder detta sätt att ta emot fakturor. Men dessa kan inte dra av momsen, så som kommunala verksamheter och företag gör. Därför ligger de hos oss på inkl-momsprislista, och detta fungerar inte när man skickar e-faktura. Varför gör Visma så?

6 SVAR 6
Davor P1
CHAMPION

Det bör fungera.

Dock kan det vara så att mottagaren INTE kan/vill ta emot det med momsen inbakad.

Hör med kunden om de har något i sina inställningar som gör att det blir problem.

//Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar

Nej, det fungerar inte. VISMA vägrar att skicka autoinvoice med moms.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hejsan!

Som du skriver här Anna, så hanterar inte AutoInvoice e-fakturor med moms. Så behöver du fakturera privatkunder så få de brev via AutoInvoice eller e-post via AutoInvoice. 

Ett förslag är att du skapar en ny prislista (eller kopiera befintlig) som är exklusive moms (ta bort markering för Inkl moms), där priset är samma som inklusive moms. Det innebär att du behöver räkna om priserna från exklusive moms till inklusive moms så slutpriset blir densamma. 

Den nya prislistan kan du sedan koppla till de kunder det gäller på flik 2 Fler uppgifter under Kunder.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Det är inte privatkunder det handlar om, utan framför allt en väldigt stor organisation i Sverige som heter Svenska Kyrkan, om den kan vara bekant.
Helena Andersson
ANSTÄLLD

Hej AnnaB!
Vill förtydliga lite om varför det inte går att skicka e-fakturor inklusive moms. Det är så att formaten Svefaktura/Peppol inte har stöd för det samt att inte alla mottagare har stöd för det. Detta skulle innebära att vi får göra om alla fakturor från inklusive moms till exklusive moms, det är inte korrekt då originalet inte är likvärdigt med mottagarens faktura. Vid en omräkning kan det då också bli problem med  eventuella öresdiffar.  
Khedron Wilk
CHAMPION

Är det flera olika produkter/artiklar på respektive faktura som kunden vill kunna särredovisa internt? Är det möjligen ett alternativ att skicka flera fakturor där varje artikeltyp har en egen faktura? Jag tänker att det totala fakturabeloppet innehåller ju moms så då blir det ju med moms så att säga.

Det blir visserligen lite dyrare och lite mer arbete men kanske ett sätt att komma runt det och det kanske är värt det? (Beror förstås helt på omfattningen/mängden olik artiklar och fakturor.)