Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

topp1_
MEDLEM

Datum för senast inbetalning av kvarskatt - Visma Skatt/Skatt Proffs

Hur har ni tänkt att man ska hantera de nya reglerna där inbetalning av ev. kvarskatt kommer att styras av när man får skattebeskedet. Här star det fortfarande som det var med tidigare regler året därpå I mars.... det här kommer att bli mycket förvirrande för klienter med enksild firma.

  • Skatt
5 SVAR 5
Peter Samuelsson
TAXATION SPECIALIST

Hej!

På sidan kvarskatt finns ett utfällbart avsnitt som heter ”Förfallodag/återbetalningsdag”. I detta avsnitt föreslår programmet ett förfallodatum för kvarskattebetalning som användaren kan ändra.

I version 2014.0 föreslår programmet 2015-11-12 som förfallodatum för de flesta personer. Har du näringsinkomst så föreslås 2016-03-14. Vi bedömer att dessa två datum blir de vanligast förekommande även i fortsättningen.

Har Skatteverket beslutat om ett annat förfallodatum får du manuellt ändra till detta datum.


topp1_
MEDLEM

Jag förstår att man kan ändra, problemet är att när man skickar in deklarationen vet man inte när skatteverket kommer att bli klar med den och skicka skattebeskedet. Detta kommer att leda till förvirring för kunder och en hel del frågor kring datumet. Finns det möjlighet att ta bort datumet helt och hållet så som Norstedts skatteprogram. Det skulle vara till stor hjälp.


Peter Samuelsson
TAXATION SPECIALIST

Vi kollar upp möjligheten att göra en variant av utskriften "Kvarskatt/överskott" som inte innehåller datumuppgifter för förfallodag och återbetalningsdag.

När detta kan införas kan jag dock inte lova. Förhoppningsvis i versionen som kommer i jan/feb.
topp1_
MEDLEM

Det later jätte bra. det kommer att underlätta för oss som jobbar med detta. Det borde inte vara något problem för er. Norstedts lyckades 🙂


Nu är vi då där i skarpt läge angående när kvarskatt skall betalas. Programmet skriver september i standard. Gjorde en deklaration åt en kund i fredags som vi skicka in direkt. Slutskattebeskedet kom i måndags. Förfallodatum 240726 vilket då är en ren överraskning. I det här fallet så hade kunden redan betalat in beloppet så det var inga problem. Någon förvarning om när skatten skulle betalas fanns så klart inte på skatteverket sida. Och hur skall man veta när slutskattebeskedet kommer? Det kan ju inte programmet veta heller för det beror ju på när deklarationen är registrerad av Skatteverket. Granskad blir den ju inte så jag väljer registrerad. Man får ju helt enkelt styra upp kundernas restskattebetalningsdatum genom att vänta med inlämning. Det är ju ändå så att många är beroende av intäkter under sommaren för att klara av sin skatt, vilket Skatteverket inte fattar..... Och det var ju ändå bättre förr när skatten kom i december och byggde då på ett taxerat beslut, granskat och klart. Vilket absolut inte är fallet nu.... Vart är världen på väg och när blev rätt så otroligt fel att vilja uppnå.....