Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Klingzell
MEDLEM

Visma Advisor - hur får man ut information i excel?

Jag upplever att på flera ställen i Advisor hade det varit önskvärt att kunan ta ut informationen i excel. Exempelvis i Fakturaunderlag/historik för att kunna jämföra att samma fakturor finns överförda till det affärssystem som vi använder.

Det borde finnas möjlighet att föra över all rådata till excel i bearbetningsbart format.

 

7 SVAR 7
Jenna Glensby
CONTENT PRODUCER

Hej!

 

Tack för din fråga och välkommen som ny forummedlem! De olika rapporterna som finns i Visma Advisor går att skriva ut till Excel. När det gäller fakturaunderlagen går det endast att ta ut dem i pdf-format. Vi tar till oss av ditt önskemål! 
Kika gärna i Skriven hjälp för att se hur du tar ut rapporterna till Excel, https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-advisor/content/online-help/create-report.htm

Önskar dig en fin eftermiddag!
Med vänlig hälsning, 
Jenna 

Klingzell
MEDLEM

Tyvärr finns inte rapportering Faktureringsunderlag Historik med där. Jag behöver stämma av mellan Visma Advisor och Fortnox som är vårt affärssystem. Min tanke var att ta ut ett histork i excel och samköra med Fortnox fakturor för att säkra att allt finns med. 

går det att få ut den rapporten i pdf åtminstone så att man kan omvandla till excel?

Hej!

Okej. Som jag tolkar dig hade du velat ha en sammanställning av fakturaunderlagen (historik) som sedan gick att få ut i i pdf, helst i Excel. Och precis som du skriver så finns inte en möjligheten idag utan det som går att göra är att ta ut varje fakturaunderlag för sig, till pdf. Alltså inte som en sammanställning. Ett bra önskemål som vi tar med oss! 

Ha en fin måndag!
Med vänlig hälsning, 
Jenna 

Klingzell
MEDLEM

Då till 10 000 kronors frågan. Hur stämmer jag av försystemet Advisor fakturering mot Fortnox? Fi Det här är en angelägen fråga då våra revisorer också vill se att allt stämmer mellan de olika systemen.

Att det inte går att få ut historik på något sätt ur Advisor är inget bra svar att ge.

Generellt borde allt kunna plockas ut i excel för bearbetning. Saknar mycket av uppföljning från ett verksamhetsperspektiv som vi i dag sitter och bygger vid sidan av. 

Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Själva historiken i Advisor kan man få ut men bara en i taget och till pdf-format så det hjälper inte så mycket i detta fallet. Det jag tänker är om man skulle kunna stämma av beloppen via exempelvis rapporten täckningsgrad. Denna rapporten visar fakturerat belopp och man kan då ev. jämföra detta med beloppen på fakturorna i fortnox.

 

Detta beror så klart lite på hur det är uppställt i fortnox. När man använder eEkonomi så är uppdragen i Advisor kopplade till artiklar i eEkonomi. Då kan man ta ut rapporten täckningsgrad på exempelvis en månad med uppställning per kund och uppdrag och kan då jämföra beloppen på uppdrag jämfört med artikel. Denna går också att ta ut till excel där man kan ställa upp det som man vill.

 

Nu vet jag inte om ni har samma uppdrag som artiklar i fortnox. I så fall tänker jag att man kan göra samma sak mellan dessa två system eventuellt. Det är nog det närmsta jag kan komma på i alla fall som man skulle kunna jämföra belopp på fakturor jämfört med belopp på fakturerat belopp i Advisor.

 

/Tobias

Klingzell
MEDLEM

Faktureringen kan ju gå över flera perioder i Advisor så att hitta rätt i Fortnox är kanske inte helt enkelt, dvs Täckningsgraden i en period stämmer med all sannolikhet inte med det som är fakturerat

Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Jag förstår! Det var nog det enda sättet jag kan komma på att man skulle kunna jämföra. Det finns inga planer på att man ska kunna få ut historiken i excel. Det är rapporterna som man kan få till excel så kan man inte använda sig av dessa så blir det svårt att hitta något bra sätt att jämföra detta.

 

/Tobias