Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Dean118725
MEDLEM

Amazon.se Inköp av varor utanför EU

Jag köper produkter från amazon.se. Jag ser till att varorna är märkta som sålda av "amazon" och transporten sköts av "amazon". Detta säkerställer alltid att jag får en faktura direkt från amazon som innehåller all rätt information, mitt momsnummer och deras etc.

Mitt problem är när produkten säljs av en annan säljare på amazon. Till exempel kallas säljare A för "ProductsEU". Transporten sköts av amazon. Jag köper produkten och då måste jag begära en faktura från säljaren. De anger ett brittiskt VAT-nummer och en adress från Kina. Amazon skickar mig produkten, tar betalningen som vanligt. Det finns inga tull- eller importavgifter. Ingen tull- eller importfaktura.

 

Ska detta köp bara bokföras som köp av varor inom EU?

Hur bokför jag detta och vilka konton använder jag om det är den enda typen av fakturor jag får?

 

Tack för hjälpen! (En del av det här inlägget översattes med google translate)

Här är ett exempel på en produkt jag köpt från ett företag och dokumentationen jag fick: 

 

Screenshot 2024-03-22 104546.png

Screenshot 2024-03-22 104530.png

5 SVAR 5
Joachim E
MODERATOR

Hej

I det nedre dokumentet så står det att säljaren är Amazon.se (Multi i EU) så det är helt korrekt att det skall bokföras som en vanligt EU inköp. Konteringen av det specifika exemplet skall då se ut på detta sätt.Önskar dig en fortsatt fin dag
/Joachim

Så "Sales channel" räknas som säljare? Även om momsnumret som står på fakturan är från ett företag med brittiskt momsnummer med adress i Kina?

Hej

ja då säljkanalen är Amazon och det är dem du betalar till så anses de som säljare oavsett.

/Joachim

Tack så mycket 🙂 En till relaterad fråga: Om betalningen görs till Amazon, räcker deras betalningsbekräftelse (den första bilden) för bokföringen? Ibland är det svårt att få vissa säljare att tillhandahålla en faktura.

I princip kommer det att hållas bokfört precis som du säger (huvudregeln) i dessa fall.

Hej

Det bästa är ju om man kan få en faktura men får man inte tag i något mer så bör det underlaget tillsammans med t ex betalningsinformationen från banken räcka.

/Joachim