Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Bokföra nyemission

Har inte gjort detta tidigare. Hur går jag tillväga?

3 SVAR 3
Highlighted
MODERATOR

Svar: Bokföra nyemission

Hej Gabriella2! 

Tack för din fråga och ursäkta lite sent svar. Jag har kikat på din fråga gällande nyemission och hur detta ska bokföras hos Redovisa rätt, fick ett svar på din fråga via dem. 

Där beskrivs det att du i samband med bolagsstämmans beslut om ökning av aktiekapitalet genom nyemission ska debitera konto 1690 och kreditera konto 2082 med ökningen. Citerar också följande:

"Vid betalningen (kontantemission) debiteras det likvidkonto som tillgodoförs pengarna och konto 1690 krediteras. Vid överlämnande av egendom (apportemission) debiteras aktuellt tillgångskonto och krediteras konto 1690.

När Bolagsverket registrerat nyemissionen debiteras konto 2082 och krediteras konto 2081 Aktiekapital. Om emissionen skett till överkurs krediteras det överskjutande beloppet på konto 2097 Överkursfond." 


Hoppas detta hjälper dig på vägen! 
Ha en bra dag! 🙂 
/My 

Highlighted
NY MEDLEM

Svar: Bokföra nyemission

Hej, tack för hjälpen. Jag fick hjälp på annat håll dock för några dagar sedan och jag kunde inte ta bort min fråga från forumet. Hur gör jag det? Blir ju inte så bra att frågan ligger kvar fast det inte är nödvändigt.

Men tack ändå för ditt svar:)

Highlighted

Svar: Bokföra nyemission

Hej Gabriella2,

 

Vi kan låta din fråga ligga kvar och kanske hjälper det någon annan. Skönt att du har löst det!

 

Ha en fin torsdag!

/Tinna