Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
ingemar1
NY MEDLEM

Delinbetalningar - eEkonomi

Hej 
arbetar jämtemot flertalet försäkrings bolag. 
ibland händer det att vi skickar en faktura till f-bolag och dem drar av till exempel självrisken. (för det är meningen att vi i vissa fall ska skicka självrisken till privatkunden själv och inte hela beloppet till f-bolagen)

Och då kommer ju pengarna in men då kan det fattas tex 1500 kr på det totala beloppet. 
och det bokförs som delinbetalt minus 1500 kr. 

men hur justerar jag så att fakturan visas som ''färdig'' och betald ? 
mvh
3 SVAR 3
AnnicaL
CHAMPION

Re: Delinbetalningar - eEkonomi

Jag skulle bokföra en inbetalning på restbeloppet på ett eget konto för vidarefakturering och sen intäktsföra den nya fakturan på samma konto. På så sätt ser man att allt blivit vidarefakturerat om saldot är noll.
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Re: Delinbetalningar - eEkonomi

Hej ingemar,

I detta fall hade jag skapat en delkredit på återstående belopp på fakturan då detta inte ska betalas av försäkringsbolaget.
Denna kredit kan du sedan kvitta mot restbeloppet på debetfakturan. 
För att kvitta dessa två mot varandra så får du klicka in på kreditfakturan i vyn obetalda fakturor och sen väljer du Åtgärder - Kvitta.

Därefter antar jag att ni har skickat en faktura till slutkunden avseende självriskens del.

Ha en fin dag!
/Cecilia

Re: Delinbetalningar - eEkonomi

Det där är ju ett gissel som ganska många råkar ut för. Snickare, elektriker, rörmokare m.m...
Och det är också lurigt för det får inte vara moms på självrisk fast för säljaren så är det en del av den totala momspliktiga omsättningen och är den skadedrabbade dessutom företag så skall den fakturan även innehålla all moms som då inte skall vara med på fakturan till försäkringsbolaget. Finns särskilda program för det här men jag har löst det åt några kunder genom att lägga upp två artiklar. Dels en som heter självrisk och då är momsfri och dels en som heter moms och är momsfri.
När jag gör fakturan till försäkringsbolaget så gör jag den i sin helhet. Sedan lägger jag till dessa artiklar som negativa artiklar. Och sedan så gör jag fakturan till kunden och kör dom som vanligt. Totalen blir densamma och om man kör faktureringsmetoden så funkar även journalerna. Kan var lite trixigt att få till men underlättar om man har många sådana här fakturor. 
Bäst vore det naturligtvis om programmet kunde skapa två fakturor från en order.. men det har jag tjatat om lääääänge...Lycka till!!