Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Gå från årsmoms till kvartalsmoms

Jag har bytt från att betala in moms årsvis till kvartalsvis och ändrade för ett par månade sedan inställningarna för mitt AB i eEkonomi till kvartalsmoms. Nu skall första momsinbetalningen ske till Skatteverket och då bara för juni månads moms, men i eEkonomi lyckas jag bara få till kvartals sammanställningar. Hur gör man?

4 SVAR 4
LW -60
UTFORSKARE

Om du busar och byter till månadsmoms tillfälligt, får du till enbart juni månad då?
Mvh Lena
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej,

Då du i ditt eEkonomi har ändrat inställningen för moms under Inställningar - Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter och där valt kvartalsvis så är det just för et kvartal som programmet vill skapa en momsredovisning.
Behöver du skapa på endast juni månad så blir det precis som lw skriver att helt enkelt ändra endast till månadsvis moms och efter juni månad får du sen ändra tillbaka till kvartal igen.

/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för tipset, det funka. Det som gjorde mig lite tveksam vid första försöket var att jag var tvungen att välja inbetalningsdatum 12e eller den 26e varje månad men för min del var det en 19e som var aktuell. Sedan blev jag tveksam av ett meddelande när jag bytte till månadsmoms om att att kontoändringar skulle börja gälla vid månadsskiftet eller ngt liknande.   
LW -60
UTFORSKARE

Två gånger om året, betalar man moms och AGA per den 17 (nu blev det per den 19 i och med att den 17:e var en lördag) i stället för den 12:e. Det är för att man ska hinna ha lite semester även om man jobbar med siffror.

Mvh Lena