Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

alexjaw
UTFORSKARE

Korrigera felaktigt ingående saldo på skattekontot, 1630

Upptäckte i samband med årsavstämning att jag hade råkat föra in felaktigt saldo på skattekontot från föregående år. Hur skulle jag kunna korrigera för att få rätt saldo för 2022-12-31?

6 SVAR 6
alexjaw
UTFORSKARE

Jag hittade följande liknande situation och följer den föreslagna lösningen. https://forum.vismaspcs.se/t5/Fragor-om-bokforing/Missat-bokfora-skatt-i-tidigare-last-ar-fel-saldo-...

Hej @alexjaw

 

Härligt att du lyckades hitta svaret i forumet och tack för att du återkopplar till oss. 

 

Ha en fortsatt fin dag.

// Anton

Hej

Ser svaren men saknar motkonto för 1630 när jag ska boka bort felaktig ingående balans från tidigare år. Jag har den felaktiga summan i kassa & bank just .

 

 

Hej @ÄngMik,

 

Om jag förstår dig rätt så har du inte missat att bokföra händelser på skattekontot utan missat att bokföra inbetalning/ar till eller utbetalning/ar från Skatteverket och att du har en lika stor differens på skattekontot som i kassa & bank i ingående balanser. I sådana fall blir motkontot till 1630 det konto som du har differensen på i kassa & bank. 

 

Ha en fortsatt fin dag!

/Pamela

nikgu158
NY MEDLEM

Hej!

 

Har ett liknande problem - ingångsvärdet för 2023 är felaktigt vilket gör att slutvårdet för året också blir det. Bytte bokföringssystem förra året till Visma och importerade då tidigare år, men något måste ha gått snett. Kan inte identifiera någon enskild post som avviker de tidigare åren utan skulle vilja "nollställa" summan på 1630 för 230101... (första året som görs i detta system)

 

Någon som vet hur jag gör? Om jag gör en verifikation för detta ändamål med en kommentar, vilket konto ska jag motboka på?

Tacksam för hjälp!

Niklas

Hej @nikgu158 

 

Tack för din fråga och välkommen till forumet!

 

Om du har balansrapporten för 2022 från det tidigare bokföringssystemet så bör du kunna utläsa utifrån den vad som blivit fel i de ingående balanserna 2023. Om inte, kolla på din årsredovisning/inkomstdeklaration för 2022 om du där kan utläsa vad de utgående saldona var och isf justera de ingående balanserna 2023 därefter. 

 

Trevlig helg!

/Pamela