Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Övertagande av personal - semesterskuld

Vi har bedrivit verksamhet i två bolag tidigare men sedan en tid tillbaka har all personal mm flyttats till det ena bolaget och det andra ska läggas ner. Min fråga är nu har jag gör med vissa kostnader som ska faktureras mellan bolagen såsom pensionskostnader, semesterlöneskuld, arbetsgivaravg på semesterlöneskuld mm. Personalen fick behålla alla sina sparade semesterdagar.
Vår revisor gav mig en lista med olika poster som kan faktureras vid ett övertagande och fakturan är skickad från det nya bolaget till det som ska avvecklas men jag är nu osäker på jag ska bokföra den.
Ska balanskontona nollas eller kostnadsför jag som direkt mot ex konto 7090 förändring av semesterlöneskuld?
MVH
Moa

3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Fakturan innehåller väl belopp som ska reglera resultatet innevarande år för det bolag som ska avvecklas och ska då väl bokföras som en intäkt om det inte står annat i texten på fakturan.

Skulderna i bolagets egen balansräkning ska bokas om för att i möjligaste mån nollställas.

T ex ska väl semesterlöneskulden bokas bort i bolaget för att istället bokas upp i det bolag som ska överta personalen.

Mikael
Hadil Salem
UTFORSKARE

Hej,

 

Jag har samma frågan här och hoppas att få hjälp.

Jag kommer att boka upp semester skuld i det första företag (gamla företag) och sen tänkte jag att jag måste nolla skulden i detta företaget eftersom skulden skall flyttas till det andra företag. Men vet inte vilket konto skall jag använda då?

Det som gäller andra företaget (nya företag) räcker det med att bokföra semester skulden eller skall vi göra något mer?

 

Tack på förhand.

 

Hej!

 

Jag rekommenderar dig att kontakta en konsult för hjälp med detta, så att allting blir korrekt bokfört och hanterat i båda företagen. Detta är lite mer komplicerat och samtidigt är det viktigt att det blir rätt hantering i båda företagen, och utan insyn i bokföring och er situation så är det tyvärr lite svårt att vägleda dig kring detta. 

 

Ha det fint!

Josefine