Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Stämmer saldot på dina periodiseringskonton? - eEkonomi

Vad betyder detta?

Vad är Periodiseringskonto?

"Stämmer saldot på dina periodiseringskonton? När alla periodiseringar är genomförda ska summan på dina periodiseringskonto stämma med summan av de periodiseringar som är upplagda. Öppna Kontoanalysen för dina periodiseringskonton och kontrollera de verifikationer som är bokförda där. Om det finns verifikationer på periodiseringskonton som inte hör hemma där rättar du med en manuell verifikation."
4 SVAR 4
Suslun
UTFORSKARE

Om du har en leverantörsfaktura som avser flera månader (årsavgift för ngt som du vill att kostnaden ska spridas ut på rätt period) så brukar man periodisera den kostnaden. Då skapar programmet ett verifikat t.ex. varje månad. 12000/år 1000/månad Hela fakturan bokas mot periodiseringskontot och sedan bokas det av en del varje månad mot rätt kostnadskonto. Tjorvar jag till det eller låter det okej?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur tar jag bort en periodisering om det skapats via en manuell verifikation? Periodiseringskontot stämmer inte o det går inte ta bort periodiseringen ..
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Dannytattoo,

Om jag har fattat rätt så har du valt att periodisera via en manuell verifikation istället för på en leverantörsfaktura.
Då skulle du kunna göra så att du går in på din ursprungliga verifikation där du valde att klicka på Periodisera knappen, klicka där igen och ändra nu till 0 månader istället för ditt ursprungliga val och Spara.
Då bokar programmet bort periodiseringen åt dig. Den skapar en ny verifikation av typen Ombokning av periodisering.

Fungerar detta inte för dig så får du annars skapa en ny manuell verifikation på samma datum som ursprungshändelsen fast att du nu då får spegelvända den.
På så sätt bokar du bort din ursprungliga händelse.
Detta gör du då under Bokföring - Verifikationer - Ny verifikation.

Är det däremot så att periodiseringen har skapats från en leverantörsfaktura så kan du istället följa stegen i den skrivna hjälpen för Ta bort periodisering så hjälper programmet dig.

Hoppas att detta funkar för dig annars får du återkomma.

Ha en fin dag!
/Cecilia
birgit68
UTFORSKARE

snart dax för bokslut 

hur gör man för att kolla av periodiseringarna så dessa stämmer vid bokslutet 

vet att revisorn la ner många tusentals kronor i timmar förra bokslutet skulle 

iår vilja kolla av dessa själva