Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Räkna ut vad en anställd kostar

Hej gott folk

 

jag har en anställd i Sundsvall som är född 1978 med månadslön på netto 25000 ,

enligt vismas kalkyl skall man betala  preliminär skatt på 8634kr, bruttolön 33634. och den beräknade arbetsgivaravgift 10567. total kostnad för arbetsgivaren per år är 44201.

 

Enligt verksamt.se skulle kostnaden månadskostnaden ligga  på ca 45200.

 

Lägg till förra redovisaren som har lämnat första  arbetsgivardeklarationen med siffrorna: Summa arbetsgivaravgifter och SLF 11531 , avdragen preliminärskatt 12100. bruttolön 36700.total kostnadem 48231kr..

 

När jag beräknar det manuellt ( som visas på vismas hemsida) så får jag totalkostnaden till 44714kr per år.

 

Det finns inga andra variabler, inga förmåner. månadsanställd som ska få ut 25000kr netto per månad.

 

Jag förstår inte hur kommer det sig att man får så många olika resultat, vad är det som spelar roll i det hela? kan man lita fullt ut på Vismas  beräkning?

jag hoppas verkligen på några konkreta svar för jag har grubblat på det här i flera dagar nu och läst mycket men kommer inte fram till något.

 

Tacksam för all svar.

 

Med vänliga hälsningar

Adel Saleh

 

9 SVAR 9
Fd medlem
Inte tillämpbar

Facit finns på skatteverkets hemsida:
Skattetabeller är sökordet
Leta på tabellen för just din anställde , sök på det skattebelopp och lönebelopp som blir 25 000 netto och ta den lönen gånger 1,3142 så har du lönekostnaden framräknade och klar i just ditt fall.
Sedan ska du bara fundera över om det du kommit fram till är med eller utan semesterersättning.....är det utan så tillkommer 12%

Mikael
Fd medlem
Inte tillämpbar

.........om du sedan ska teckna det grundläggande försäkringsskyddet för anställda på den svenska arbetsmarknaden - foraförsäkringen - så tillkommer några procent till

Håller med Martin där att skattetabeller är a och o.. Och man skall ALDRIG prata nettolöner... utan bruttolön... detta då det kan skilja mellan olika anställda och var dom bor. 
Och utgår vi från bruttolönen så kan man ta den gånger 1,6 för att se vad personalen kostar i månaden... vill du räkna om den till år så tar du månadslönen gånger 1,6 x 11 (detta då man i påslaget har med semester). Stämmer ungefär och man får även men lite administrativ kostnad för personal. Lycka till!
Davor P1
CHAMPION

Jag har för mig att man brukar räkna med en faktor 1,76 för kollektivanställda och 1,72 på tjänstemannasidan. Detta skall då även täcka pensionsavsättningar för vissa kollektivavtalsbundna persionsavsättningar.

Jag har för mig att Unionen har detta i sitt avtal och Byggnadsavtalet har också extra pensionsavsättningar.

Kan vara så att jag är ute och cyklar, men det tror jag inte........

//Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar

Ja för företag med kollektivavtal gäller en procentsats men för företag utan kollektivavtal en helt annan.....
Mikael
Fd medlem
Inte tillämpbar

,,,,och för frågeställaren verkat det närmast vara 1.3142

Låter lite högt tycker jag, Intressant är att om man kolla på Arbetsförmedlingens hemsida och skall använda deras kalkylator för att se vad en bidragsanställd kostar så har dom bara 31,42% påslag. Ingen semester, inga försäkringar, inga arbetsgivaravgifter på semesterlön, ingen löneskatt på pensionsdelen... Största problemet för frågeställaren är väl ändå att utgångsläget är nettolön. Vilket då blir fel av så många olika orsaker. Var bor den anställda? Blir olika tabeller då. Är man huvudarbetsgivare? Om inte skall man ju dra 30% skatt vilket blir jäkligt dyrt.... 
Fd medlem
Inte tillämpbar

1000 Tack Mikael, accoutant from heaven och Davon, skönt att få veta att man är inte helt ensam i detta.

mycket bra info som jag kommer ha användning av i framtiden. Om jag beräknar som ni säger så får jag beräkningen att stämma med verksamt och med Eekonomies ursprungliga beräkningen. Dock inte med den automatiska beräkningen som lön tjänsten gör, och som ger 44201 per månad istället för 45381kr per månad. så jag ska prata med supporten om det är något annat som är fel.

Härefter ska jag alltid ha bruttolönen som utgångspunkten 🙂

den anställda bor i Sundsvall, enda arbetstagare i  enskildfirma utan kollektiv avtal och ingen sänkt arbetsgivaravgifter och är huvudarbetsgivare. om ni undrar  :D.

Ni får gärna rekommendera böcker eller kurser som man kan ta för att lära sig mer om detta.


Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Adel,

Jag ser att du redan har fått massor med jättefina svar i frågan.
Har du varit i kontakt med supporten redan? Annars rekommenderar jag dig att göra det då vi behöver veta inställningarna på den anställde i eEkonomi.
Det du däremot kan göra är att kontrollera så att skatteinställningarna är korrekta i programmet, men utifrån de belopp du anger först i tråden så verkar det som att den anställde är inställd på skattetabell 34 och kolumn 1.
Är det skattetabell 34 som gäller för er i Sundsvall.

Jag skulle vilja rekommendera dig att anmäla dig till vår kostnadsfria Löneskola  där du får jättemycket information.
Annars finns det jättebra böcker i ämnet både Rätt Lön och Anställda, Praktiskt handbok för arbetsgivare


Hoppas detta hjälper!
/Cecilia