Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Anneli Sv
UTFORSKARE

Semesterskuldlistan efter version 2022.4: semesterförskott och arbetsgivaravgift

Hej,

 

Jag kan inte hitta någon information för den nya semesterskuldlistan gällande semesterförskott och arbetsgivaravgift, men i den nya versionen så räknas numera arbetsgivaravgift på semesterförskottet.

 

Tidigare sammanställningar redovisar: Total semesterskuld, Arbetsgivaravgift på semesterskuld och Total semesterskuld inkl arbetsgivaravgift, och separat "De anställdas totala semesterförskottsskuld".

2022-10 semesterskuldlista.PNG

I november har sammanställningens uppställning ändrats och visar nu: Skuld semester, Semesterförskott, Arbetsgivaravgift på skuld (vilket nu även räknas på semesterförskott), Total skuld inkl arbetsgivaravgift.

2022-11 semesterskuldlista.PNG

Stämmer det att det ska räknas arbetsgivaravgift även på semesterförskottet? (det har inte räknats tidigare)

Tacksam för snar återkoppling då vi behöver kunna avsluta året med rätt siffror.

 

2 SVAR 2
Tinne Lestrin
MODERATOR

Hej @Anneli Sv!

 

Jag kikar in här för att säga att vi har tagit emot din fråga och att vi återkommer i frågan nästa vecka, så att du inte tror att vi har glömt dig 🙂

 

Så länge önskar jag dig ett gott nytt år! 

/Tinne

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Anneli Sv 

Det stämmer att vi sedan version 2022.4 har gjort lite förändringar i semesterskuldlistan och detta efter önskemål från användare.
Är det så att många har feedback på de förändringar som har gjorts så får vi självklart se över om det är något som behöver ändras ytterligare framåt.

 

De förändringar som har skett är bland annat som du noterar hur vi väljer att presentera semesterförskottet i utskriften. 

Numera påverkar även semesterförskottet arbetsgivaravgiften om man har markerat rutan Visa även förskott vilket den inte gjorde tidigare.

 

Vill man inte ha med den i beloppet för arbetsgivaravgiften så kan man börja med att ta ut utskriften inklusive förskottsskulden och notera beloppen på den.
Därefter tar du ut semesterskuldlistan på nytt utan förskottssemestern så räknas den ej in i arbetsgivaravgift på skuld eller i den totala skulden.

 

Om man ska eller inte ska ta man med förskottsskulden är upp till var och en.

Man kan välja att tillämpa den så kallade försiktighetsprincipen och inte ta med semesterförskottsskulden alls i bokföringen om man förutsätter att den ändå kommer räknas bort inom 5 år.

 

Gott Nytt År!

/Cecilia