2024-01-08
15:21
Hej @Margareta2
Tack för att du kontaktar oss.
Ja, lösningen ovan är fortfarande den som gäller och det är ingen skillnad mellan våra olika löneprogram.
Ha en fin kväll!
/Tinna
... Visa mer
2023-11-20
19:27
Aha! Du kan ångra den du gjort och sedan göra en ny.
... Visa mer
2023-10-19
13:13
Såhär tänkte jag? 2440 K (total) 4425 D (total) 2614 K (moms)som är för 2614 25% 2647 D (moms)som blir då också 25% för 2647 Skulle bara ville se hur formeln i 'bokföringsförslag' kan se ut, vore mer komplett om man tex kunde välja lite av sådana formler för leverantörsfakturor!? Istället för at vi sitter timvis att får fram en formel som faktiskt funkar 🙂
... Visa mer
2023-10-06
10:10
1Gilla
Hej För att kvitta fakturorna måste dessa vara registrerade med samma leverantörsnummer och debetfakturan och kreditfakturan måste ha samma saldo.
https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-administration-1000/content/online-help/utbetalningar-kvitta-leverantorsfaktura.htm
Du kan skicka en kreditfaktura i formatet XML/ISO20022 (pain.001.001.03) till svenska leverantörer så länge debetfakturans belopp är större än kreditfakturans. Bankerna hanterar inte längre bevakning av kreditfakturor i det nya betalformatet. De leverantörsfakturor som skickas med i filen till den aktuella leverantören måste därför ha ett värde som är större än noll för att utbetalas.
Om det behövs mer än en debetfaktura för att summan ska bli mer än kreditfakturans belopp, måste de båda debetfakturorna ha samma betaldatum.
För ytterligare info se bifogad länk
https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-administration-2000/content/faq/levfakturor-utbetalningar-kreditfakturor-xml.htm
Önskar dig en fortsatt fin dag Joachim
... Visa mer
2023-04-05
08:21
Hej igen!
Jag förstår vad du menar, men det som avgör om det blir på detta sättet eller inköp tjänst utanför/innanför EU med fiktiv moms är vad det är först sorts tjänst och vart den anses vara förbrukad. Så tex när det gäller tjänster (fysiskt arbete) som man köper från ett utländskt företag där de utför tjänsten i Sverige och inte är registrerade för f-skatt här så blir det du som blir ansvarig för att redovisa skatten på detta. Man kan likställa det som att du temporärt anställt någon som inte är ett företag och därmed skall betala skatt för denne. Det är därför oftast bäst att kontrollera med det utländska företaget innan om de är registrerade för f-skatt i Sverige om det gäller just fysiskt arbete som görs inom Sverige. Här finns det lite mer information kring detta. I vilka situationer som det istället handlar om inköp tjänst inom/utanför EU och fiktiv moms kan du läsa om här.
Det har alltså ingenting att göra med att de tar ut lön, utan det handlar om att ditt inköp av denna tjänsten likställs lön och skall därmed hanteras annorlunda då de inte är f-skatts registrerade eller har beviljats ett undantag som skulle göra att detta blev en vanlig kostnad för dig. Det har därmed alltså ingenting med deras skatt att göra, utan det handlar om din beskattning och hur du bör hantera ditt köp av tjänsten. Här finns mer information kring beslutet om detta.
Hoppas detta gjorde det lite klarare.
Ha det fint.
Josefine
... Visa mer
2023-01-27
14:18
1Gilla
Hej!
Själva bokföringen av leverantörsfakturan blir hanterad på exakt samma sätt som om du hade fått en faktura från ett företag som är beskattningsbart. Inhyrd personal bokför i kontogruppen 68XX normalt sätt. Det är betalningen sedan som delas upp, vilket du kan läsa om här. I vissa fall skall man utöver avdraget på 30% för skatt även redovisa arbetsgivaravgifter, så detta är bra att kontrollera med Skatteverket eller en konsult så att ni får det redovisat rätt.
Jag rekommenderar dig att kontakta Skatteverket för rådgivning hur du redovisar detta i deklarationen för bäst hjälp. Det bör dock vara så att du skall redovisa det i samband med ditt egna företags arbetsgivardeklaration och ange företagets organisationsnummer, jag kan dock tyvärr inte hitta några bra vägledning att läsa hur det skall redovisas mer exakt.
Ha det fint!
Josefine
... Visa mer
2022-10-05
14:18
1Gilla
Hej igen!
Ingen fara alls. 🙂 Hur man hanterar förenklad VMB kan du läsa om här.
Det stämmer om du har månadsmoms, dvs att perioden gäller för momsperioden och inte per månad om man tex har kvartalsmoms eller årsmoms. Hur man bokför en negativ VMB kan du läsa om här. Så har du inte månadsmoms så skall du inte tänka per månad, utan per momsperioden som man beräknar VMB för. Det är viktigt att hålla inköp och försäljning separat med olika momssatser då det inte är tillåtet att blanda, samt även hålla förenklad samt normal separat i de flesta fallen.
Ha det fint!
Josefine
... Visa mer
2021-12-02
13:15
2 Gillar
Hej Du ska lägga hela den förhöjda avgiften på kostnadskontot 5617 och sedan 1720 som periodiseringskonto i nästa steg av periodiseringen. Lycka till!
... Visa mer