Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER igår )
  • 0 Svar
  • 5 gilla
  • 1356 Visningar

Om du tänker att du ska försöka bli mer digital så behöver du inte göra allt på en gång. Du kan ta en sak i taget, och när du är bekväm med det så kan du ta nästa steg. Men ibland behöver du agera och ställa om lite snabbare än vanligt, ett sådant tillfälle är det nu. Här är några exempel på hur du kan bli mer digital i Visma Administration. 

 

Jobba hemifrån 

Behovet har ökat de senaste åren att kunna arbeta på distans och tillsammans med IT-stöd, erbjuder vi ett enkelt sätt att använda Visma Administration i molnet.

Använd Visma Administration som en molntjänst hemifrån »

Jobba hållbart hemma »

 
Skicka momsrapporten via eSKD

I programmet kan du lämna din momsrapport via internet. Innan du kan börja skicka via eSKD måste du lämna en ansökan till Skatteverket. 

Läs mer om hur det fungerar i Skapa elektronisk skattedeklaration (eSKD) för momsdeklaration »

 
Skicka betalfil till din bank

Om du använder bankens internettjänst kan du skicka betalfilen för dina leverantörsfakturor elektroniskt, både inhemska och utländska leverantörsfakturor. 

 
Återrapportering av kund- och leverantörsbetalningar på fil

I programmet kan du använda återrapportering för att göra det enklare för dig när kundinbetalningarna betalats via fil, eller när du skickat dina leverantörsbetalningar via fil. 

 
Digitala fakturor och dokument
Skicka faktura/beställningar

I Visma Administration behöver du inte skriva ut, frankera och posta dina fakturor. Du kan enkelt välja om du vill skicka som vanliga brev, e-post eller via e-faktura via vår fakturahantering. Har du kunder som fortfarande vill ha brev kan du välja det på den kunden, resterande kunder får då e-faktura eller fakturan på mejl - beroende på vad du väljer på respektive kund

 
Ta emot leverantörsfakturor/ordrar

Du kan också ta emot leverantörsfakturor och ordrar. När du får en faktura från en leverantör så meddelar programmet att det finns dokument att läsa in, via Sidopanelen eller den gula listen längst upp på leverantörsfakturalistan. Du ser alla ohanterade e-fakturor och här kan du komplettera med uppgifter om du vill innan du bestämmer om det ska gå in i programmet. När uppgifterna sedan läses in så skapas fakturan/ordern automatiskt. 

 
Attestera leverantörsfakturor digitalt
Du kan enkelt attestera leverantörsfakturor digitalt. Passar dig som har minst 500 leverantörsfakturor per år eller har flera medarbetare som ska godkänna och attestera. 
 
Kravhantering - AutoCollect

Om du vill ha hjälp med att effektivisera din kravhantering, dvs driva in förfallna fakturor och dröjsmålsräntor så kan du använda AutoCollect. Du väljer själv vilka fakturor som ska hanteras av tjänsten, som exempelvis uppdragen betalningspåminnelse och inkassokrav. Använder du AutoCollect går det automatiskt ut en påminnelse till din kund, och om din kund inte betalar fakturan eller påminnelsen så avgör du om det ska gå till inkasso. 

Skapa uppdrag via AutoCollect »

 
Företagsfinansiering
Vi har smarta alternativ för företagsfinansiering. Via Visma Betalt Direkt kan du sälja dina fakturor direkt via programmet. Vi köper dina fakturor och du får betalt nästa bankdag. Du kan enkelt låna pengar till ditt företag eller belåna dina fakturor. Ditt låneutrymme beräknas fram beroende på hur ditt företags ekonomi ser ut just nu.
 
Ekonomiöversikt

Du får enklare, snabbare och tydligare överblick på ekonomin i ditt företag, vart du än är. Du får överskådliga diagram och du kan även djupdyka i siffror och verifikationer. Du kan få rapporter på engelska.

 

Scanna kvitton

Om du vill minska risken för att kvitton glöms bort är det smidigt att använda appen Visma Scanner. Via appen kan du fota, spara och skicka kvittot till programmet. När du fått in underlaget kan du sedan koppla dessa till dina verifikationer men också till leverantörsfakturor. 

 
Visma Sms

Ett smidigt sätt att ta kontakt med dina kunder eller leverantörer är att sms:a via Administration. Du kan göra det direkt från ett dokument du är inne på i registret i listläget till flera samtidigt eller till enstaka i kortläget. 

 
Digital signeringstjänst
Med Visma Sign kan du enkelt och smidigt signera alla sorters dokument, som exempelvis årsredovisningar, kontrakt, avtal och referenser. Du laddar upp dokument för signering och skickar inbjudan via sms eller mejl. Personen som ska signera bekräftar sin identitet med BankID, och sedan sparas det i sju år - både för dig och den som signerat. 
 
Skaffa en proffsig hemsida - börja sälja på nätet
Vi har en webshop för alla behov, välj mellan två varianter från Visma eller en kraftfullare från vår partner. Du har en smart integration med ditt Administrationsprogram. 
 
Spara säkerhetskopior digitalt

Med hjälp av Storegate Backup kan du spara dina säkerhetskopior du tar digitalt. Du anger vilka filer och mappar på din dator som du vill överföra till din lagringsyta på Storegate Backup, och du kan även schemalägga hur ofta du vill att detta ska ske. Du kan enkelt dela filer och mappar både internt och externt - skydda filerna  när du delar med lösenord eller BankId. All data lagras i Sverige - så du följer aktuella lagar och regler. 

 
Papperslösa kontoret

Att gå från papper till digital redovisning väcker många frågor - läs mer i Spara tid och slipp onödigt arbete »

 

Gå utbildningen Bli digital i Visma Administration

Vi har utbildningar för dig som vill jobba mer digitalt i Administration. I Bli digital i Visma Administration får t ex själv prova att skicka och ta emot e-fakturor. Vi har även webbinarium Arbeta digitalt och hållbart, där vi går igenom många delar i programmet där du kan jobba mer digitalt.

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-05-17