Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2023-10-19 10:27 )
  • 3 Svar
  • 1 gilla
  • 7339 Visningar

Vissa av dina kunder vill ha fakturan via brev, vissa vill ha fakturan via mejl och fler och fler har också upptäckt hur smidigt det är att få e-fakturor. Det fungerar fint i Visma Administration, du kan enkelt välja vilka om dina kunder ska ha e-faktura, Kivra, e-post eller brev sedan sköts allt med automatik när du väljer att skicka dina fakturor. Läs mer i Fakturahantering » 

 

Så här gör du:

Läs: Skicka dokument som e-faktura, brev eller e-post »

Film: Skicka e-faktura »  

Film: Aktivera tjänster » 

Läs: Vanliga frågor om att skicka e-fakturor »

 

Genom vårt samarbete med Kivra kan du skicka e-fakturor till privatpersoner. Över 4 miljoner privatpersoner är anslutna till Kivra och via programmet kan du smidigt och snabbt fakturera dina kunder. Du väljer bara utskriftsvalet Kivra. Ännu smidigare för din kund blir det då de även kan betala fakturan direkt via Kivras app. Läs mer om Kivra och skicka på smartaste sättet »

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-05-17

Kommentarer
Eva___138
MEDLEM

Tips om e-fakturan ej kan levereras. Flera bolag/koncerner har en GLN för filialer/underbolag med olika organisationsnummer. Kolla vid sökning med "Kontrollera" att rätt org.nr och GLN som kommer fram i rutan, att det överensstämmer med fakturamottagaren uppgifter. Finns inte rätt GLN och org.nr så skriv GLN på Grunduppgifter, flik 1, i kundregistret. Markera inget bolag i "Kontrollera" samt ändra utskriftsval till E-faktura.

 

Flera bolag/koncerner har ett organisationsnummer men olika GLN för filialer/underbolag mm. Skriv då GLN på fakturan, flik 2 kunduppgifter. Det styr var e-fakturan ska skickas.

 

Flera bolag har på sin hemsida information om e-fakturering.

 

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Eva___138!

 

Det går inte att ha flera olika organisationsnummer kopplade till ett och samma GLN nummer då det i de allra flesta fallen ett unikt för en specifik leveransplats. Däremot går det att ha flera GLN till ett och samma organisationsnummer men då är vår rekommendation istället att man lägger upp olika kunder för att minimera risken för fel i programmet. 

 

Ha det gott!

/Jenny

Eva___138
MEDLEM

Hej

 

Jag har kunder (koncernbolag med mer än 50 underbolag) som använder samma GLN men med olika organisationsnummer vid fakturering. Tipset är då att skriva in GLN direkt på flik 1, grunduppgifter,  i kundregistret för att kunna skicka e-faktura.