Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

PerP__
MEDLEM

Checklista årsavstämning

Hej!
Jag håller på att avsluta 2018 i Eekonomi och tittar i "Årsavstämning och checklistan som finns där och undrar över punkten: "Är resultatet för föregående år omfört till kontot för balanserat resultat?"

Jag har tillägget för Deklaration/årsredovisning men var går gränsen för vad programmet gör åt mig och det jag behöver göra själv? Behöver jag göra den här manuella omförningen när jag har tillägget?

Mvh Per

7 SVAR 7
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

 

Om du har tillvalet Deklaration/Årsredovisning bokför programmet årets resultat åt dig. Inte omföringen på nästkommande år.

Detta är något ni behöver göra via en manuell verifikation.

Du kan läsa mer om hur du omför årets resultat i ett annat foruminlägg.  

 

Ha det gott!

/Sofia 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur är det med föregående års resultat?

Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Nirak123k,

När det kommer till att boka om föregående års resultat så måste detta alltid ske manuellt.
Vilka konton du ska använda för olika företagsformer och hur det ska se ut kan du läsa i tråden Bokföra föregående års resultat»

Ha en fin dag!
/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej, ursäkta dumheten. Jag har samma fråga som ovan och svaret gör mig bara något klokare. 

Man ska alltså inte bokföra årets resultat som den sista verifikationen om man har deklaration/årsredovisning? 

Ska man boka om föregående års resultat före eller efter man har arbetat i deklaration/årsredovisning, eller spelar det ingen roll?

mvh
Sason

Hej SasonOhanian, 

Du ska inte själv bokföra årets resultat om du har tillägget för Deklaration/ Årsredovisning, detta för att programmet då gör verifikationen åt dig. Vad det gäller förgående års resultat så ska detta göras efter du är klar med din deklaration och årets resultat är bokfört, om vi tar till exempel deklarationen 2018 så ska det vara klart innan du bokför förgående års resultat första dagen i år.

Hoppas du fick svar på din fråga 🙂 
Ha en fin dag! 
/My 
Lostling
MEDLEM

Hej!

 

Jag använder mig av tillägget Deklaration/årsredovisning och har precis gjort färdigt och låst årsredovisningen för mitt förra räkenskapsår (som slutade 2020-04-30). Allt funkade fint inklusive digital inlämning till bolagsverket.

 

Nu till min fråga. I samband med att jag låste deklarationen så skapades en "Årsverifikation" för räkenskapsåret som bland annat bokade upp årets resultat mot konto 2099. Om jag har förstått det hela rätt så ska detta resultat sen bokas om till konto 2098 för att därefter delas upp på kontona 2091 (balanserad vinst) och konto 2898 (utdelning till aktieägare). Låter det rimligt? Är det här något som eEkonomi hjälper mig med automatiskt eller är det något som jag måste lägga in manuellt? Finns detta i så fall beskrivet i någon lämplig dokumentation?

 

Eftersom så mycket i eEkonomi sköts automatiskt tycker jag det kan vara svårt att veta när man själv måste gå in och göra manuella justeringar. I det här fallet tänker jag till exempel att ovanstående bokningar borde kunna skötas automatiskt eftersom all information som behövs matas in i samband med deklarationen/årsredovisningen.

 

Tack,

Lars

Hej

 

Ombokningen från 2099 till 2098 kan du göra per 2020-05-01. Detta datum är ju resultatet inte Årets resultat utan Förgående års resultat.

 

Ombokning från 2098 till 2091 och i ditt fall 2898 görs med samma datum som Bolagsstämman.

 

Har du redan haft Bolagsstämma kan du ju hoppa över 2098 och ta det direkt på 2091 och 2898.

 

Eventuell automatik i detta överlåter jag till Visma.

 

MVH

RoffaK