Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

AnnnaP
UTFORSKARE

Vismas deklarationsmodul - eEkonomi

Det ärdags för första deklarationen i mitt aktiebolag och jag funderar på omjag ska deklarera själv eller betala någon för att göra det. Jag förstår att detinte finns något glasklart svar på denna fråga, men jag undrar hur"svårt" det är att deklarera med Vismas deklarationsmodul? Behöverman erfarenhet/förkunskaper eller räcker det att vara ambitiös och noggrann?
9 SVAR 9

Hej!

Själva deklarationen är enkel och jag tror säkert att du skulle klara det själv om bokslutet är helt korrekt. 

Bokslutet skulle jag rekommendera att du ber någon kunnig kolla igenom så att det inte missas något. Det är så mycket att tänka på. Det kan vara värt att lägga ett par tusenlappar på.


Mvh

Lovisa
Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
4L Ekonomi AB
0522-650100
AnnnaP
UTFORSKARE

Tack för svar, då ska jag kanske våga mig på det 🙂
Bokslut och årsredovisning är upprättat av min redovisningskonsult, men jag tänkte att jag skulle spara lite pengar genom att försöka göra deklarationen själv. Det bästa vore om Visma kunde ha en "prova-på-möjlighet" för sina kunder som abonnerar på andra program.

Ja, vad bra att du har en konsult som hjälper dig med bokslutet! Om du gör deklarationen själv så är mitt tips att kontrollera siffrorna på förstasidan så att det stämmer med skatteberäkningen i bokslutet. 

Tre punkter som är vanliga:
Skattemässigt resultat
Underlag för löneskatt på pensioner
Eventuell fastighetsskatt

Om konsulten hjälpt dig att göra bokslut i Visma så bör du ha alla kopplingar rätt på kontona och då ska det gå smidigt att deklarera och ovan punkter ska komma med automatiskt på rätt ställen.

Sen kan jag i och för sig tycka att deklarationen ingår i bokslutsarbetet så att din redovisningskonsult lätt kan få ut den och vet då också att det blir korrekt inför nästa år.

Mvh

Lovisa
Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
4L Ekonomi AB
0522-650100
AnnnaP
UTFORSKARE

Tack för bra tips! 
Det kostar åtskilliga tusenlappar att få deklarationen gjord och eftersom jag har ett litet "hobby-AB" så tänkte jag att jag kanske skulle försöka själv. Men vill ju inte riskera att missa några avdrag eller annat viktigt.

Eftersom det här är mitt första år som företagare tycker det är svårt att veta vad man ska våga sig på att göra själv och vad man behöver ta hjälp med. Bokföringen under året har jag skött själv och det har fungerat bra, men bokslut och deklaration kändes svårare. 

Vismas program är bra när man vill göra mer själv. Dock är det bra att ha ett bollplank med en byrå när man fastnar. Gör man fel så ligger det kvar och kan leda till att man fortsätter att göra fel.

Jag antar att byrån också använder Vismas program och kan hjälpa dig direkt i programmet. Bokslutet blir lättare och bättre för dig när programmen kommunicerar med varandra.

En inkomstdeklaration för aktiebolag kan du inte göra ytterligare avdrag i utan den ska bygga helt på bokslutet. Därför är just bolagsdeklarationer väldigt lätta. I en enskild firma däremot sker ju de flesta avdragen och dispositionerna i deklarationen. I en enskild firma är det mer fokus och arbete i deklarationen medan i ett aktiebolag ligger det mesta arbetet i bokslutet och deklarationen är det inte mycket jobb med.

Lycka till framöver!

Mvh
Lovisa
Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
4L Ekonomi AB
0522-650100
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej,

Tack för ett trevligt samtal Anna och hoppas att du blir nöjd med deklarationsmodulen.

/Cecilia
AnnnaP
UTFORSKARE

Tack Cecilia, för toppenbra hjälp idag! Ni har verkligen en fantastisk servicenivå på Visma 🙂
Jag har kollat in deklarationsmodulen nu och den verkar väldigt bra med tydliga instruktioner.

Tack Lovisa, för att du tagit dig tid att förklara på ett mycket bra sätt! Jag är imponerad över att ett redovisningsproffs tar sig tid till detta. Om jag ska byta redovisningsbyrå så hör jag av  mig direkt! 🙂

Haha, det låter bra! Du är alltid välkommen att höra av dig. Vi jobbar främst i Vismas digitala program vilket gör att man inte behöver sitta på samma ort 🙂 

mvh

Lovisa
Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
4L Ekonomi AB
0522-650100

Jag har förstått det nu, väldigt bra! 🙂