Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Henrik10
MEDLEM

Rekommenderad process för att attestera leverantörsfakturor

Jag upp med supporten efter att försökt förklara mitt ärende i över en timma och får yxskaft tillbaka 😞 

 

Hur gör ni när ni ska attestera levfakturor i Admin 2000?  Jag väljer att lista "Ej attesterade". Stegar fram med pilarna och bockar i "Attesterad". Vill därefter stega fram till nästa icke attesterade faktura för att titta/attestera den men det går inte. Händer inget när man trycker pil fram eller bak. Endast pilarna för att skutta längst fram och längst bak fungerar.  Eftersom det ofta finns levfakturor som inte är redo att attesteras så blir det ett väldigt klickande för att hitta alla och hantera dem. 

Antingen har Visma inget fungerade flöde för attestering eller så fungerar det helt annorlunda mot något annat ekonomisystem jag testat.

8 SVAR 8

Finns det någon anledning till att du jobbar med oattesterade fakturor? Är det någon annan som lägger in dom och/eller någon annan som sköter betalning? För om inte så kan du markera rutan "Markera registrerad leverantörsfaktura som attesterad" under företagsinställningar/Inköp. Vi jobbar som så att en registrerad faktura är attesterad för betalning, annars registrerar vi den inte... men vi är å andra sidan ett litet företag där 1 max 2 sköter betalning av fakturor. 

Tack för svaret. Ja, vi är flera som jobbar med leverantörsfakturor och det behövs därför ett attesterings-steg.  En väldigt vanlig proccess men i Visma Administration så verkar det inte gå att göra detta särskilt enkelt. Därav att jag frågar om någon har hittat ett vettigt sätt att göra det på.

Var tvungen att testa och du har helt rätt. Av någon anledning så funkar inte pilarna. Fast om jag trycker bakåt så hamnar jag i slutet vilket också är märkligt... Något för supporten att ta tag i...

Hej Henrik10,

 

Förstår ditt dilemma och har sökt efter en lösning som jag hoppas kan fungera för dig. Först och främst vill jag berätta lite om varför programmet inte fungerar precis som du önskar. 

 

När du i listläget gör urval på ej attesterade, klickar in på en faktura, attesterar denna så anser programmet att fakturan inte längre är aktuell i urvalet "ej attesterade". Av den anledningen fungerar det inte att du stegar fram med "nästa" eller Crtl+PgDn till nästa icke attesterade faktura för att titta/attestera den. 

 

Mitt förslag till dig är att du provar följande: 
I listläget väljer du upp urvalet Ej attesterade och sedan går du till den sista ej attesterade fakturan i din lista, gör din attestering och välj sedan pilen för föregående eller Ctrl+PgUp. 

 

Det här är inget fel i programmet men jag förstår att du känner dig begränsad. Hoppas mitt förslag (även om det är lite baklänges) kan underlätta för dig. 

 

Bra att du skrev till oss i forumet!

/Tinna

 

 

 

Hej!

 

Att programmet fungerar på det viset har jag förstått men jag hävdar bestämt att det är en bugg/miss. Finns ingen praktisk anledning att det inte skulle gå att stega vidare.

Ditt förslag är så jag gör men det fungerar väldigt dåligt. Ofta blir det ett antal fakturor som inte kan/ska attesteras. Då hamnar man på dessa och måste stega fram flera steg innan man är tillbaka till nästa faktura som ska attesteras. 

Hejsan!

Det här funkade innan det blev en SQL-baserad Visma. Jag hoppade med piltangent upp eller ner och det fungerade alldeles utmärkt före dess. Tyvärr inte ihop med SQL, men jag hoppas på att någon stjärna kan programmera SQL såpass bra att vi får funktionen tillbaka. 

 

Mv Lena

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej du har inte filtrera i listläget för då fungerar det inte. Mvh Peter Blonér DataPartner 

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Först och främst vill jag säga att jag förstår känslan som användare då detta uppstår i programmet. När du klickar för att komma vidare så förväntar du dig att komma vidare till nästa ej attesterade faktura, men som Tinna skrivit tidigare så gör programmet ändå rätt rent tekniskt eftersom det inte finns någon faktura att gå vidare till i det urval som du ursprungligen satt. Det är här det blir lite av en krock mellan hur programmet är uppbyggt och hur du som användare arbetar i programmet.

 

Med detta som grund vill jag vara ärlig och säga att det kan bli svårt att genomföra en ändring där du kan gå vidare till nästa faktura med de tekniska möjligheterna som vi har idag. Vi är medvetna om att det finns en del att förbättra gällande attestflödet, men tills vidare hoppas jag att ni kan använda er av Tinnas tips som hon gett tidigare.

 

/Joanna