Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Marianne O
MEDLEM

Svar: In- / Ut-betalningsjournaler

Nej. vi använder Bokföringsmetoden. Jag skriver ut Kontoanalys (1930) och stämmer av mot kontoutdraget från banken.

Men Bankgiroavierna som ligger till underlag för inbet. tex går ju inte att matcha mot journalerna då dom skrivs ut i fakturanr.ordning, inte Bet.datum ordning.

7 SVAR 7
AnnicaL
CHAMPION

När jag använde Administration skrev jag ut inbetalningsjournalerna per vecka och samlade ihop de bg-underlag som avsåg de betalningarna som gjorts med journalen. Det går ju att skriva ut journal dagligen, för varje bg-spec, också, då är det inget som helst problem att matcha. Man får helt enkelt anpassa sig till hur det blir. Annars kan jag tipsa om att skapa en egen rapport i rapportgeneratorn över betalda fakturor och sortera den i datumordning. 

Marianne O
MEDLEM

Det går säkert att lösa på div. andra sätt. Men frågan kvarstår: Varför sätter programmet ver.nr utifrån faktura/löpnummer och inte betaldatum????
Bokföringen ska ju vara löpande i datumordning, inte i fakturanr.ordning. Det borde väl programmet klara av att göra när man väljer journal för mer än en dag. (?).

Hej @Marianne O 

 

Om du vill att det ska bokföras på betaldatum/fakturadatum så kan du under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Bokföring markera En verifikation per affärshändelse för de journaler du vill att det på. Detta gäller från och med att du gör inställningen och inte på redan tidigare utskrivna journaler. 

 

Om rutorna inte är markerade skapas en verifikation per journal. Fördelen med att bokföra en verifikation per affärshändelser är att det blir lättare att söka upp en enskild händelse för avstämning mot exempelvis leverantörsreskontran. Däremot blir antalet verifikationer betydligt fler än om du väljer att föra över journalen och bokföra den som en enda verifikation.

 

Hoppas detta kan hjälpa dig. 

 

Ha en fin dag

//Tinna

Ja, den inställningen har vi haft länge, med programmet numrerar i Fakturanummerordning, INTE i Betaldatumordning. (vilket känns lite obegripligt)

Hej @Marianne O 

 

Det vore toppen om du hade möjlighet att slå en signal till oss så ska vi kika på hur det ser ut hos dig och om det finns något vi kan justera för att får det som du önskar. 

 

Välkommen att kontakta supporten

//Tinna

Försökte bif en pdf som visar vad jag menar, men det gick inte.

Hej @Marianne O!

 

Jag har kikat vidare på detta och får samma resultat som du. När man skriver ut inbetalningsjournalen så är det sorterat efter fakturanummer och inte efter betaldatum. Det är så programmet fungerat idag, och även tagit detta vidare till våra produktspecialister om möjlighet att kunna välja om det ska sorteras efter då fakturanummer eller betaldatum. Du får jättegärna också lämna ett förbättringsförslag direkt till våra utvecklare och specialister. 

 

I Visma Administration finns en knapp som heter Förbättringsförslag lokaliserad en bit till höger om mitten av programmets header. Klicka på knappen och du länkas vidare till ett formulär där du kan lämna ditt önskemål.  Visma Administration önskemål.PNG

 

Ha det gott!

// Anton