Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Hejdå papperskvitton!

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2024-05-24 14:50 )

Sveriges riksdag har klubbat igenom ett härligt förslag: snart kanske vi kan slippa pappersarkiven och istället spara all räkenskapsinformation digitalt.

Avskaffat krav på bevarande av pappersmaterial

Som det ser ut idag måste du samla in alla papperskvitton och spara i originalformen under drygt tre år, även om samma information finns sparad digitalt. Med det nya beslutet blir det här till historia. Ändringen innebär nämligen att du endast behöver spara papper och räkenskapsinformation tills det har överförts digitalt.

Kasta pappershögen 1 juli?

Beslutet som är en av de största regelförenklingarna på åratal, träder i kraft den 1 juli 2024. Beslut togs i riksdagen den 22 maj. Tänk vad skönt att slippa allt papper och istället bara ha en ren och tjusig digital ordning. 


Självklart kan du börja arbeta digitalt redan nu om du inte redan har börjat!
I vårt bokföringsprogram Visma eEkonomi kan du enkelt skicka och ta emot e-fakturor och gör du eller dina kunder inköp ska ni såklart använda er av Visma Spcs företagskort. Sen har vi även vår scanner-app, där det enkelt går att fota både kvitton och fakturor som hoppar direkt in i programmet - swoosh! Källor: Regeringen.se och Företagarna.se 


Medverkande
2 Kommentarer

Med tanke på hur enkelt det är att "justera" kvitton när dom är digitala så är det här en märklig utveckling. Den "kreativa" delen av befolkningen gnuggar händerna i förtjusning... bifogade kvitton har jag "justerat" i visningssyfte enbart med hjälp av standardprogram i Windows... Så enkelt är det....kvittofusk.pngkvitto2.jpg

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @AccountantfromHell_singland 

Jag förstår att du tycker att den digitala naturen hos kvitton öppnar upp för möjligheter till oegentligheter. Det är sant att digitala kvitton kan vara mer sårbara för manipulation jämfört med fysiska kopior. Samtidigt kan den ökande användningen av digitala kvitton också förenkla hanteringen och organiseringen av ekonomiska transaktioner.


Tack för att du delade dina tankar kring den digitala hanteringen av kvitton. Det är värdefullt att höra olika perspektiv och reflektioner om dessa frågor. Diskussionen kring säkerheten och pålitligheten hos digitala kvitton är definitivt relevant. Om du har ytterligare synpunkter eller frågor är du alltid välkommen att dela dem. Tack igen för ditt engagemang i detta ämne!
 

/Tinna