Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fredrik Rev
MEDLEM

Noter vid digital inlämning i Visma Bokslut

Jag undrar varför det är möjligt att ändra namn på raderna i noterna för K3 men inte för K2 när man har digital inlämning? Dessutom verkar inte noterna i K2-versionen var uppdaterad efter senaste versionen av taxonomin. T.ex. för andra långfristiga fordringar där det i Visma Bokslut heter årets lämnade lån och årets amorteringar medan det i senaste versionen av taxonomin heter tillkommande fordringar och reglerade fordringar.  Rubrikerna Årets lämnade lån och årets amorteringar som är det som finns i Visma Bokslut och alltså inte går att ändra i K2 blir ju ofta totalt missvisande då det ofta är annat än lån som ska redovisas i posten (t.ex. kapitalförsäkringar). Detta skulle behöva åtgärdas.

14 SVAR 14
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Fredrik,

Tack för att du hörde av dig till oss. Jag har ställt din fråga vidare till teamet och kommer att uppdatera tråden så snart jag har fått mer information att dela med mig av. 

 

/Tinna

 

Hej Fredrik!

Nu har vi mer information att delge kring detta.

 

Under våren kommer vi att uppdatera taxonomin, i dagsläget kan du använda nuvarande uppställning men inte själv uppdatera texterna.

Vill du själv uppdatera får du skriva ut årsredovisningen till Word och justera det manuellt. Dock går det inte att lämna in digitalt om du väljer att justera det manuellt i Word.

 

Önskar dig en fin kväll!

/Tinne

 

Under våren var ju lagom luddigt...och förslaget till lösning är ju tämligen meningslöst. Om jag inte vill lämna in digitalt så hade jag ju använt den andra mallen där jag slipper problemet. Känns som detta borde vara prioriterat och tämligen enkelt att åtgärda

 

 

Hej Fredrik,

Förstår att du känner så men det är all information vi har att dela med oss av i dagsläget. Gå gärna in och prenumerera på nyhetsfliken i forumet så får du information direkt när uppdateringen släpps.  

 

/Tinna

 

Ingen ny uppdatering av detta? Det kom ju tydligen inte i senaste uppdateringen i alla fall. 

Har ju dessutom att det är en massa konstigheter i mallen för K3 också där den lämnar felmeddelanden som stoppar inlämning och  inte går att komma runt där det verkligen inte borde vara så.

Hej Fredrik!

De uppdaterade taxonomierna kommer att uppdateras under våren. I Visma Bokslut kommer det stå klart och tydligt i versionsnyheterna när de är uppdaterade. 

 

Ha en fin kväll!

Tinna

Hur går det med detta?? Jag skulle säga att våren är slut nu...

Hej Fredrik!

Tack för att du hörde av dig. Våren är definitivt slut nu och det kan vi nog alla hålla med dig om. 

Jag har precis fått information från teamet om att vi siktar på att ha den nya uppdaterade taxonomin i versionen som kommer till hösten, runt september/oktober. 

 

Vänligen Tinna

Hur går det med detta?

Hej @Fredrik Rev!

 

Jag har fått information från våra produktspecialister att Visma Bokslut förmodligen kommer att uppdateras med årsversionen i december, där kommer uppdateringen för K3 att vara med. Uppdateringen för K2 kommer att ske senare under nästa år.

 

Önskar dig en fin måndag och varmt välkommen tillbaka till oss i forumet!

/Tinne

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur går man tillväga för att skriva ut årsredovisningen till Word?

Hej @Fd medlem 

Det du kan göra är att exportera årsredovisningen från Visma Bokslut till en textfil, för att därefter importera/öppna den i Word eller annat ordbehandlingsprogram.

För att exportera årsredovisningen och därefter hämta upp den till din ordbehandlare (i ditt fall Word), så kan du göra så här:

1. Välj Arkiv - Export - Årsredovisning till textfil

2. Klicka på Spara.

 

Därefter kan du starta Word och öppna dokumentet du exporterade från Visma Bokslut därifrån.

Med vänlig hälsning/
Niklas, Visma Spcs

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ok, tack!

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Fredrik,

Här kommer en uppdatering angående ditt ärende hos oss. Vi arbetar fortfarande med att få fram en lösning och hoppas kunna ge dig ett svar inom kort.

 

Ha en fin dag!

Tinna