Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Jake87sthlm
NY MEDLEM

Bokföra återbetalning momsfordran

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-09-29 13:26 )

Hej!

Jag redovisar moms årsvis. Fick tillbaka moms från år 2018 efter att har redovisat moms i februari i år- Jag undrar om någon kan hjälpa mig med hur jag ska bokföra denna händelse? Jag fick in pengarna till mitt privata konto. Alla inköp som jag gjort i firman har jag gjort med privata pengar då jag inte haft några inkomster - men jag antar att jag ända måste flytta över momspengarna jag fick tillbaka till företagskontot?

Sedan undrar jag över en till sak, i denna filmen: https://www.youtube.com/watch?v=C46_Hxgx4mA så pratar han efter ca 2.40 min om att "boka om momsen". Vad innebär detta?

Förstår jag det rätt att omboknigen och bokföringen av momsfodran ska göras på 2019 års deklaration eftersom det var då jag fick tillbaka pengarna? Under räkenskapsåret 2018 ska jag väl inte bokföra varken ombokningen av momsen eller momsfodran?

Med vänlig hälsning,
Jacob

1 SVAR 1
LW -60
UTFORSKARE

Re: Bokföra återbetalning momsfodran - eEkonomi

I och med att du fått fram summan för din momsfordran så borde den ligga under konto 1650 eller 2650. När du får in pengarna från SKV så kommer de in i kassan i debet. I kredit använder du då dig av någon av dessa momskonton.
Lycka till!
Med vänlig hälsning Lena