Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Händer det något i detta ärende, eller har den fallit i glömska?
Åtminstone i Outlook kan du ändra format genom att klicka på "Formatera text" i övre menyn och där välja HTML. Det fungerar när du skickar ett nytt mail, även om det skapas från Visma. Lite klumpigare att behöva göra så varje gång man vill ha med t.ex. sin logga i avsändarsignaturen men tills det går att välja direkt i Visma att skicka som HTML så är det en möjlig väg. Hur det ser ut i andra mailprogram vet jag inte.
Jag är rätt säker på att det här fenomenet uppstod i och med att Visma anammade sig av SQL-serverkonceptet. Det var inte så tidigare.Mvh Lena
Hej @Richard19 Du kan uppdatera till senaste versionen av Visma Administration så ska det vara löst. 🙂 /My
Varför har inte Visma utskriftsalternativet att exportera t.ex. en resultatrapport som en rådatafil till excel eller word? Många andra ekonomiprogram, bl.a Hogia och Fortnox har alla det alternativet sen flera år. I en rådatafil finns alla uppgifter för varje transaktion på en rad: Ver.nr - Bokf.datum - Konto - Kostnadsställe - Proj.nr - Ver.text - Trans.info - Debet - Kredit, utan formateringar och summeringar, vilket gör det enkelt att behandla siffrorna, exempelvis göra egna summeringar och liknande. Effektivt och framför allt sparar man väldigt mycket tid. När jag varit i kontakt med Visma har de jag pratat/chattat med inte ens vetat vad en rådatafil är för något, vilket är konstigt. Ni har istället tipsat om rapportgeneratorn, men det är inte alls samma sak! Möjligheten att kunna exportera en rapport som rådatafil till excel eller word är mycket viktigare/tidsbesparande än många av de digitala lösningarna/tjänsterna som kommer med varje ny version av Visma.
Awesome
Genvägar