Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2023-08-28 11:17 )
Fd medlem
  • 0 Svar
  • 2 gilla
  • 7708 Visningar

För att underlätta så mycket som möjligt för dig vill vi hjälpa dig med hur du kan arbeta mer digitalt. Här är några exempel på hur du som löneadministratör kan bli mer digital i Visma Lön 300/600.

 

Arbeta i Visma Lön 300/600 hemifrån!  

Vill du kunna arbeta i Visma Lön på distans? Det har vi en lösning för! Via en molnserver från vår partner IT-stöd kan du använda Visma Lön precis som om du hade suttit på kontoret. 

Läs om detta i Använd Visma Lön som en molntjänst hemifrån. 

 

 

Registrera tider och avvikelser i Visma Lön Anställd

Visma Lön 300 & 600 

Företagets anställda kan stämpla och lägga in avvikelser från mobilen eller online med Visma Lön Anställd. Det går snabbt, är enkelt och sparar mycket tid för dig som löneadministratör vid utbetalning av lön. Dessutom får du full koll på närvaron - i realtid. Anställd-appen finns till iPhone och Android. 

Läs mer om Visma Lön Anställd. 

Se film: Välkommen till Visma Lön Anställd 

Vill du komma igång direkt? Se vårt inspelade webbinarium: Kom igång i Visma Lön Anställd »

 

Låta de anställda registrera reseräkningar och utlägg i Visma Utlägg 

Visma Lön 300 & 600 

Med hjälp av Visma Utlägg kan dina anställda hantera kvitton, reseräkningar och traktamenten digitalt. På så sätt sparar både du som löneadministratör och dina anställda tid genom att ni slipper den manuella hanteringen av detta. Som löneadministratör slipper du med detta hålla koll på Skatteverkets regler eftersom programmet sköter det åt dig. Rapportering och attest kan göras i mobilen och löneunderlagen skickas direkt till Visma Lön 300/600. 

 

Läs mer om Visma Utlägg.  

 

Uppdatera de anställdas skatteuppgifter

Visma Lön 300 & 600

Med hjälp av FOS - Frågan om skatteavdrag kan du uppdatera de anställdas skatteuppgifter direkt från Skatteverket. Vi rekommenderar att du gör detta inför varje lönekörning eller när du har nya anställda men framförallt inför den första lönekörningen på det nya året.

Läs mer: Fråga om skatteavdrag (FOS) »

 

Attestera dokument via Visma Sign

Visma Lön 300 & 600 

I Visma Sign kan du signera dina pdf-filer digitalt. Till exempel kan du via funktionen Digital signering spara ner lönebeskeden eller kontrollistan till en pdf-fil. Via Visma Sign bjuder du sedan in de personer som ska signera lönebeskeden (pdf-filen). De inbjudna personerna får notifiering via sms och/eller e-post och får identifiera sig med BankID innan de signerar dokumentet. 

Läs mer i Digital signering i Visma Lön 300.  

Läs mer i Digital signering i Visma Lön 600. 

Läs hur Visma Sign fungerar.  

 

 

Skicka lönebesked via Min Lön/Kivra

Visma Lön 300 & 600 

Visma Min Lön är en tjänst där anställda ser sina lönebesked och får en överblick av bland annat övertid och semesterdagar, både på webben, i mobilappen Lön Anställd eller på webben. Om företaget har aktiverat integration med Kivra skickas lönebeskeden automatiskt vidare till anställda som har en digitala brevlåda hos dem. 

Att skicka lönebesked digitalt istället för via post är både miljövänligt och går snabbare, samt gör att den anställde förvarar sina lönebesked på ett och samma ställe. 

Läs mer om Min Lön/Kivra för dig som är löneadministratör i Visma Lön 300

Läs mer om Min Lön/Kivra för dig som är löneadministratör i Visma Lön 600.  

Film som visar hur det ser ut för de anställda: Digitala lönebesked i Min Lön, appen Lön Anställd och Kivra »

 

Skicka utbetalningsfil till banken

Visma Lön 300 & 600 

Under utbetalningar väljer du vilket utbetalningssätt företaget ska använda för löneutbetalningar till de anställda. Utbetalningssättet avgör vilken utbetalningsrutin du kommer att använda och vilket bokföringskonto nettolönen bokförs på.

 

Läs om hur du gör inställningar för löneutbetalning via bankfil för: 

 

Visma Lön 300 

Utbetalningar, företagsinställningar »

 

Visma Lön 600 

Utbetalningar, företagsinställningar »

 

Bokför med hjälp av SIE-fil

Genom att exportera bokföringsunderlaget som en SIE-fil kan du läsa in den direkt i ditt bokföringsprogram.

Inställningen gör du under Arkiv - Inställningar- Företagsinställningar, Export. Markera rutan Skapa SIE-4 fil för bokföringsunderlag.

 

Skicka arbetsgivardeklaration automatiskt till Skatteverket

Visma Lön 300 & 600 

Du som arbetsgivare ska redovisa de utbetalningar och skatteavdrag du har gjort per person varje månad. För de anställda innebär det att de löpande kan se sina värden på bruttolön, skatt och förmåner direkt på Mina sidor på www.skatteverket.se  

 

I avsnittet Arbetsgivardeklaration kan du läsa hur du skickar arbetsgivardeklarationen för dina anställda till Skatteverket. Genom att skicka arbetsgivardeklarationen automatiskt istället för att rapportera manuellt minimerar du risken för fel eftersom värdena fylls i hos Skatteverket.  Du behöver endast godkänna och signera uppgifterna på Skatteverket.se.

 

Spara säkerhetskopior digitalt via Storegate Backup 

Visma Lön 300 & 600 

Med hjälp av Storegate Backup kan du spara dina säkerhetskopior digitalt. Med programmets inbyggda funktion säkerhetskopierar du de uppgifter du har i företaget. Du kan välja att säkerhetskopiera till olika medier, exempelvis till usb-minne eller Iomega Zip.

Du som är avtalskund har tillgång till Storegate Backup. Via tjänsten kan du spara säkerhetskopior på en internetserver som driftas av Storegate.

 

Läs mer om Ta en säkerhetskopia i Visma Lön 300.

Läs mer om Ta en säkerhetskopia i Visma Lön 600.

Läs mer om tjänsten på storegate.com.

Installera Storegate Online Backup. 

 

Webbaserat löneprogram

Vårt nya löneprogram Visma Lön Smart är helt webbaserat. Du hittar mer info om det här: vismaspcs.se »

Medverkande