Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2021-10-20 09:54 )
  • 0 Svar
  • 3 gilla
  • 861 Visningar

 

Är du en redovisningsbyrå som vill kommunicera enkelt med din kund, eller kanske en företagare som vill presentera din verksamhets siffror på ett snyggt sätt? Då passar Visma Ekonomiöversikt perfekt! 

 

Så fungerar det  

 

Visma Ekonomiöversikt är en tjänst som du kan använda tillsammans med Visma Administration 500, 1000 och 2000 samt Visma Förening (version 2015.1 eller senare).  Den ger dig information om hur företaget går i form av enkla grafer över till exempel nettoomsättning per månad, kostnader per månad, kostnadsstruktur och kassa och bank. Du kan ladda upp bokföringsdata och uppgifter om obetalda fakturor till Ekonomiöversikt och du har även möjlighet att skriva ut rapporter, till exempel balans- och resultatrapporter. Dessa två kan du dessutom välja att få på engelska. I resultaträkningen kan du bland annat se Rullande 12 Månadsvärden, som visar hur verksamheten har gått de senaste tolv månaderna. 

 

Obs:  

Är du en redovisningsbyrå kan du aktivera ett samarbete via Visma Advisor eller Visma Byråstöd i Visma Ekonomiöversikt Start för din kund, helt kostnadsfritt dessutom! Är du däremot en företagare som använder Visma Administration för ditt egna företags bokföring, köper du standardversionen av Ekonomiöversikt, som innehåller fler funktioner. 

 

ipad_startpage.png

 

Aktivera integrationen 

 

I Administration går du till Arkiv - Inställningar- Företagsinställningar - Min Sida/ Internettjänster - Synkronisera för att komma igång. Du kan se i listan nedan att Ekonomiöversikt är Aktiverad

 

För över bokföringsdata

 

Tjänsten når du nu via ikonen Ekonomiöversikt under programdelen Bokföring. Via ikonen Ekonomiöversikt startar du tjänsten. 

 

När du väljer att Uppdatera Ekonomiöversikt innebär det att dina bokföringsuppgifter för bokföringsåret förs över till Ekonomiöversikt. I samband med detta kan du välja till och med vilket datum du vill göra överföringen. Även dina reskontrauppgifter uppdateras när du väljer Uppdatera Ekonomiöversikt. Reskontrauppgifterna uppdateras fram till och med det datum du uppdaterar tjänsten.

 

Skapa verifikation per leverantörsfaktura 

 

Om du använder Visma Scanner kan du från ett verifikat i resultat- eller balansrapporten titta på ett underlag som kopplats till en leverantörsfaktura eller verifikation i Administration. I programmet kan du ställa in att det ska skapas en verifikation per leverantörsfaktura. Detta är en förutsättning för att du, i Ekonomiöversikt, ska kunna öppna upp underlag som kopplats till en leverantörsfaktura eller verifikation. Detta gör du under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Bokföring. Där markerar du Leverantörsfakturajournal i rutan En verifikation per affärshändelse.Tips! 

 

Se film För över information till Visma Ekonomiöversikt från Visma Administration »

Se film Så fungerar Visma Ekonomiöversikt »

Läs Integration mellan Visma Ekonomiöversikt och Visma Administration »