Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2024-04-22 13:23 )
Fd medlem
  • 9 Svar
  • 3 gilla
  • 7747 Visningar

 

Är du en redovisningsbyrå som vill kommunicera enkelt med din kund, eller kanske en företagare som vill presentera din verksamhets siffror på ett snyggt sätt? Då passar Visma Ekonomiöversikt perfekt! 

 

Så fungerar det  

Visma Ekonomiöversikt är en tjänst som du kan använda tillsammans med Visma Administration 500, 1000 och 2000.  Den ger dig information om hur företaget går i form av enkla grafer över till exempel nettoomsättning per månad, kostnader per månad, kostnadsstruktur och kassa och bank. Du kan ladda upp bokföringsdata och uppgifter om obetalda fakturor till Ekonomiöversikt och du har även möjlighet att skriva ut rapporter, till exempel balans- och resultatrapporter. Dessa två kan du dessutom välja att få på engelska. I resultaträkningen kan du bland annat se Rullande 12 Månadsvärden, som visar hur verksamheten har gått de senaste tolv månaderna. 

 

Obs!  

Är du en redovisningsbyrå kan du aktivera ett samarbete via Visma Advisor eller Visma Byråstöd i Visma Ekonomiöversikt Start för din kund, helt kostnadsfritt dessutom! Är du däremot en företagare som använder Visma Administration för ditt egna företags bokföring, köper du standardversionen av Ekonomiöversikt, som innehåller fler funktioner. 

 

ipad_startpage.png

 

Aktivera integrationen 

I Administration går du till Arkiv - Inställningar- Företagsinställningar - Mina tjänster - Synkronisera för att komma igång. Du kan se i listan nedan att Ekonomiöversikt är Aktiverad

 

För över bokföringsdata

Tjänsten når du nu via ikonen Ekonomiöversikt under programdelen Bokföring. Via ikonen Ekonomiöversikt startar du tjänsten. 

 

När du väljer att Uppdatera Ekonomiöversikt innebär det att dina bokföringsuppgifter för bokföringsåret förs över till Ekonomiöversikt. I samband med detta kan du välja till och med vilket datum du vill göra överföringen. Även dina reskontrauppgifter uppdateras när du väljer Uppdatera Ekonomiöversikt. Reskontrauppgifterna uppdateras fram till och med det datum du uppdaterar tjänsten.

 

Skapa verifikation per leverantörsfaktura 

Om du använder Visma Scanner kan du från ett verifikat i resultat- eller balansrapporten titta på ett underlag som kopplats till en leverantörsfaktura eller verifikation i Administration. I programmet kan du ställa in att det ska skapas en verifikation per leverantörsfaktura. Detta är en förutsättning för att du, i Ekonomiöversikt, ska kunna öppna upp underlag som kopplats till en leverantörsfaktura eller verifikation. Detta gör du under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Bokföring. Där markerar du Leverantörsfakturajournal i rutan En verifikation per affärshändelse.Tips! 

Se film För över information till Visma Ekonomiöversikt från Visma Administration »

Läs Integration mellan Visma Ekonomiöversikt och Visma Administration »

 

Innehållet i detta tips är verifierat av Visma Spcs 24-04-22

Medverkande
Kommentarer
Annica12
MEDLEM
Ekonomiöversikten har krånglat från dag ett, det enda som gick snabbt var fakturan som kom samma dag som beställningen
Mita Jonsson
CONTENT PRODUCER

Hej Annica12!

Det är inte bra att du tycker att Ekonomiöversikt krånglar. För att kunna hjälpa dig vill jag veta vad det är som inte fungerar?

Ha en fin dag!
/Mita

Fd medlem
Inte tillämpbar

När vi lade till ny användare (chef som ska ha tittbehörighet) i ekonomiöversikten så får hon inget mail för att kunna logga in. Vi har försökt två ggr, men hon säger att det inte kommer något. Vad gör vi för fel? Tilläggas kan att det har funkat tidigare och att vi har många personer med tittbehörighet.

Hälsar Git

Mita Jonsson
CONTENT PRODUCER

Hej Git!
Jag får be dig kontakta vår support för att reda ut varför det inte fungerar att lägga till ny användare. 

 

Ha en fortsatt bra dag!
/Mita

Hans C
NY MEDLEM

Hur gör man i detta program för att bara jobba med en årsbudget och få avstämning i procent av förbrukad budget när man tar rapporter under löpande år?

Morrrgan
NY MEDLEM

Hur gör man om man vill ha rullande budget som hela tiden har 12 månader framåt oavsett bokföringsår?

Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Hans!

När det gäller årsbudget så har vi fått tidigare önskemål på att man vill kunna jobba utifrån en sådan. I dagsläget placeras det alltid på antingen en månad ex. december eller på olika månader beroende på hur man vill ha budgeten.

 

Så man kan alltså inte ha endast en årsbudget som man jämför med. Vi tar den med oss som ett önskemål och jag vet att den i dagsläget ligger i planeringen men vågar inte säga när den kan komma .

 

/Tobias

Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Morrrgan!

En budget i Ekonomiöversikten löper alltid på samma period som räkenskapsåret. Har inte fått önskemålet tidigare så det är inget som är med i planeringen i dagsläget.

 

Det finns ju prognos också, den utgår dock också från räkenskapsåret men man kan ju ha flera prognoser på ett år om man skulle vilja. Jag tänker om man skulle vilja ha exempelvis kvartalsvis så kan man lägga upp prognoser utifrån när utfallet ska ta vid.

 

/Tobias

Hans C
NY MEDLEM

Toppen om det kommer!

Månadsvis är en komplexitet som vår verksamhet inte behöver.